Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΚΙ ΟΜΩΣ!Ξεπουλάνε και βάζουν ιδιώτες ακόμα και στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας…

Είναι απίστευτο όμως γίνεται. Βλέπετε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ ‘σκέφτεται’ να «ιδιωτικοποιήσει» την ελληνική αεροπορία. Όπως κάνει εδώ και χρόνια η Αμερική.

Πιο αναλυτικά η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ), με βάση την Καλαμάτα, φαίνεται πως μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Η εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή της Παρασκευής, έκανε αναφορά στην πρόταση καναδικής κρατικής εταιρείας που αναλαμβάνει την προώθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων ανά τον κόσμο. “Η Ελλάδα θέλει διαρκώς να κάνει την Καλαμάτα Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης γιατί είναι μια περιοχή που έχει 260 με 280 ημέρες το χρόνο ηλιοφάνεια, άρα τα πτητικά προγράμματα δεν αναβάλλονται λόγω καιρού όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη”, ανέφερε ο δημοσιογράφος, τονίζοντας πως και η πρόσβαση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, είναι πολύ εύκολη.
Έγινε λόγος στο ΣΚΑΙ (κι ορθά βέβαια) για το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτών και τις καλές εγκαταστάσεις, ενώ στηλιτεύτηκε το γεγονός πως χρησιμοποιείται ακόμα το Τ2, εκπαιδευτικό αεροσκάφος που έχει εγκαταλειφθεί σχεδόν από κάθε άλλη χώρα.
Στο ρεπορτάζ, έγινε εκτενής αναφορά και στα δήθεν οφέλη που θα επιφέρει στην πόλη, την ευρύτερη περιοχή και φυσικά σε ολόκληρη τη χώρα, η παραχώρηση της αεροπορικής εκπαίδευσης σε ιδιώτη από την Πολεμική μας Αεροπορία.

Η καναδική Canadian Commercial Corporation, η οποία έχει καταθέσει σχετική πρόταση έχοντας την τεχνογνωσία, θα πάρει τη χρήση των Τ-6 (που είναι το μόνο σύγχρονο αεροσκάφος αρχικού σταδίου εκπαίδευσης) και θα δώσει σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, τύπου Μ-346 που μεταξύ άλλων, έχει αποκτήσει και η ισραηλινή αεροπορία, αφού εμείς δε διαθέτουμε σκάφος προχωρημένης εκπαίδευσης σύγχρονης τεχνολογίας, με το Τ-2 να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ήδη, έχουν πέσει οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών για την επένδυση, ενώ η Πολεμική Αεροπορία, θα πάψει πια να ασχολείται με την εκπαίδευση των Ικάρων, αγοράζοντας ώρες πτήσης!
Εμείς τώρα αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο πρέπει να βάλουμε τους ιδιώτες στην εκπαίδευση και να μην το αναλάβει το έργο η Πολεμική μας Αεροπορία. Δεν έχουμε πειστεί για την αξία της πρότασης αυτής που φαίνεται πως βρίσκει θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares