Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Κερδοσκοπία κατά της υπό κατάρρευση τουρκικής λίρας! OI AΓΟΡΕΣ ‘ΧΤΥΠΟΥΝ’…

Η τελευταία υποχώρηση της τουρκικής λίρας σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ ήταν μόλις χθες, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στον προθάλαμο της κατηγορίας «junk bonds» (σκουπίδια) από τον οίκο Moody’s.

Οι δε εμμονές Ερντογάν δεν επέτρεψαν στην κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια ώστε να κάνει πιο ελκυστικά τα ομόλογα αντισταθμίζοντας εν μέρει το ρίσκο, αφού τα διατήρησε αμετάβλητα. Παράλληλα και άλλα στοιχεία της τουρκικής οικονομίας επιδεινώνονται.

Ακριβώς αυτό είναι βέβαια πιθανό να «βαρέσει καμπανάκι» στον Ερντογάν και να υπαναχωρήσει, μεθοδεύοντας την κίνηση με τέτοιον τρόπο ώστε να μη φαίνεται στον μέσο Τούρκο ως υποχώρηση, ή να επιστρατεύσει τη συνωμοσιολογία και την ανάγκη «αντίστασης στα σχέδια των διαβολικών ξένων κατά της μεγάλης Τουρκίας».

Αυτό θα οδηγούσε σε εκπλήρωση το εντελώς αντίθετο σενάριο και κάποιοι θα έχαναν τα λεφτά τους, για να μην συνωμοσιολογήσουμε εμείς και πούμε ότι θα μπορούσαν να το στήσουν οι Τούρκοι με τους φίλους τους από το Κατάρ, ώστε να αποκομίσουν αυτοί θεαματικές αποδόσεις.

Για τις τσέπες τους φυσικά, ενώ η καραμπόλα θα ευνοήσει την τουρκική οικονομία, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ο «σουλτάνος» ως ο «μεγάλος πατριώτης» και ο ηγέτης που τα βάζει με ολόκληρη την υφήλιο. Ασχέτως του ότι έχει εξελιχθεί σε μαριονέτα ολκής του Βλαδίμηρου…
Defence-point

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares