Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! «Χρειαζόμαστε υψηλότερες αμυντικές δαπάνες»…

Όταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάνει λόγο για ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας, τότε σίγουρα κάτι κινείται στο παρασκήνιο.

Όπως γράφει ο SKAI:
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επέκρινε χθες το γεγονός ότι διατέθηκαν κατ’ αυτήν πολύ λίγα χρήματα στις ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο του σχεδίου της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι σχεδιασμοί για τις στρατιωτικές δαπάνες δεν επαρκούν για να εκσυγχρονιστεί ο γερμανικός στρατός και να πληρωθούν τα κενά που διαπιστώνονται, τόνισε η υπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε βάση της Bundeswehr στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στο βόρειο Αφγανιστάν.

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες από το 2018 μέχρι το 2021 κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, εάν υπάρξουν διαθέσιμα πρόσθετα κεφάλαια κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αυτά θα διατεθούν στις ένοπλες δυνάμεις.
Οι περικοπές των δαπανών ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στη γερμανική πολιτική στο πεδίο της άμυνας για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει δεσμευτεί ότι θα τερματίσει τη λιτότητα.

Τον περασμένο μήνα, μια κοινοβουλευτική έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν βελτίωσαν ιδιαίτερα την κατάσταση στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις. Το επίπεδο ετοιμότητας και το αξιόμαχο της Μπούντεσβερ χαρακτηρίστηκε χαμηλό, εν μέρει λόγω των ελλείψεων σε υλικό και σε προσωπικό, στην έκθεση αυτή.

Κατά την έκθεση της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής, παραμένουν κενές 21.000 θέσεις αξιωματικών και υπαξιωματικών στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares