Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

«Καταπέλτης» ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα υπάρξει κάθαρση ποτέ…

Δεν θα υπάρξει κάθαρση ποτέ…

Έγινε λοιπόν η συζήτηση στη Βουλή και αποφασίστηκε να στηθούν δέκα κάλπες για να ψηφιστεί η διενέργεια Προανακριτικής Επιτροπής. Το αποτέλεσμα, στα μάτια του λαού, είναι μηδέν εις το πηλίκον.

Η συζήτηση αναλώθηκε σε συνθηματικού τύπου ατάκες, μόνο για εντυπωσιασμό και φυσικά χωρίς ουσία. Δυστυχώς όμως, το θέμα δεν τελειώνει εδώ.

Βλέπετε, δεν θα υπάρξει κάθαρση στην υπόθεση Νovartis, ούτε στο πολιτικό, πόσω μάλλον στο ποινικό σκέλος.

Όπως άλλωστε είχαμε γράψει και στο παρελθόν, «το ότι η κυβέρνηση φαίνεται να έχει γνώση της δικογραφίας, πριν αυτή φτάσει στη Βουλή, δείχνει τον βαθμό στον οποίο δεν είναι ανεξάρτητες οι εξουσίες στην Ελλάδα. Προφανώς και δεν μιλάμε για το σύνολο των πραγματικά σκληρά εργαζόμενων δικαστικών λειτουργών».

Οι τρεις εξουσίες στην Ελλάδα (εκτελεστική – νομοθετική – δικαστική) δεν είναι ανεξάρτητες. Η μεν νομοθετική ταυτίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία της εκάστοτε κυβέρνησης στη Βουλή (150+1 τουλάχιστον), άρα η εκτελεστική εξουσία νομοθετεί. Η εκτελεστική εξουσία επίσης διορίζει δικαστικούς λειτουργούς. Καλά διαβάσατε. Διορίζει. Τι εννοούμε.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί λαμβάνουν τη θέση τους με κυβερνητικό διορισμό. Παράδειγμα. Από το σύνολο των Αεροπαγιτών, το ποιος θα είναι ο πρόεδρος κ.λπ. είναι κυβερνητική απόφαση. Το ίδιο και στο ΣτΕ. Γι’ αυτό κι όταν διαβάζετε για το σκάνδαλο Novartis ότι η κα εισαγγελέας Διαφθοράς είναι διορισμένη, ισχύει και δεν είναι σχήμα λόγου.

Ας μας πει τώρα κάποιος. Είναι δυνατόν να θεωρείται ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, όταν οι θέσεις δίδονται από την εκτελεστική εξουσία;

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Λύση έχει προγραμματικές θέσεις συγκεκριμένες, καταγεγραμμένες και, φυσικά, άμεσα εφαρμόσιμες.

Tα βασικά σημεία όμως είναι τα εξής.

Άμεση κατάργηση της (νόμιμης μεν, ανήθικης δε) παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική.

Άμεση κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου «Περί Ευθύνης Υπουργών».

Με δύο εύκολες, άμεσες και πλήρως αποδεκτές από τον λαό παρεμβάσεις, το σύστημά μας θα μπορέσει να δουλέψει και να απονείμει δικαιοσύνη.

Το απόστημα έχει ονοματεπώνυμο: εκτελεστική εξουσία.

Η γιατρειά το ίδιο: Ελληνική Λύση.

του Κυριάκου Βελόπουλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares