Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κανείς ΔΕΝ μιλάει γι’ αυτά! Καταδικάζουν σε ΘΑΝΑΤΟ ακόμη και σήμερα τους Χριστιανούς…

Κανείς ΔΕΝ μιλάει γι' αυτά! Καταδικάζουν σε ΘΑΝΑΤΟ ακόμη και σήμερα τους Χριστιανούς...

Το ισλαμικό κόμμα TLP του Πακιστάν ζήτησε τον θάνατο του επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας και δύο ακόμη δικαστών, που ανέτρεψαν την καταδίκη χριστιανής μειονοτικής σε θάνατο για βλασφημία σε βάρος του «προφήτη», διατάσσοντας παράλληλα να αποφυλακιστεί.

O ηγέτης του κόμματος Τεχρίκ-ε-Λαμπάικ (TLP) ζήτησε ακόμη την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ίμρα Καν για την υπόθεση της Άσια Μπίμπι, την απελευθέρωση της οποίας αποφάσισε πάνελ δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το κόμμα αυτό έχει πραγματοποιήσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κλείνοντας οδικές αρτηρίες σε μεγάλες πόλεις για να εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση, την οποία, αντίθετα, χαιρέτισαν ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αρχιδικαστής Σακίμπ Νίσαρ ακύρωσε την καταδίκη σε θάνατο που είχε επιβληθεί από δικαστήριο της Λαχόρης στην Άσια Μπίμπι, μητέρα τεσσάρων παιδιών, πριν από οκτώ χρόνια, το 2010.

Η υπόθεση της Μπίμπι προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, διαμαρτυρίες από χριστιανικές χώρες, ενώ πυροδότησε επίσης διχασμό και βίαια επεισόδια στο ίδιο το Πακιστάν, όπου δύο πολιτικοί που είχαν προσπαθήσει να τη βοηθήσουν δολοφονήθηκαν.
slpress.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares