Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Καμμένε- Κουίκ είστε «προδότες» ή έχετε Αλτσχάιμερ;..

Καμμένε- Κουίκ είστε «προδότες» ή έχετε Αλτσχάιμερ;..

Έτος 2014 και ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος Τέρενς Κουίκ, απευθύνει ερώτηση στην τότε κυβέρνηση, αν υπάρχει κίνδυνος τα Σκόπια και η Βουλγαρία θα αποκτήσουν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο, με την άδεια του ΥΠΕΚΑ.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως δημοσιεύτηκε στο koutipandoras.gr: Καμμένε- Κουίκ είστε «προδότες» ή έχετε Αλτσχάιμερ;..ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΘΕΜΑ : ΑΟΖ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
κ. κ. Υπουργοί,
Χωρίς ιδιαίτερους προλόγους, σας παραθέτω το εξής άρθρο του καθηγητή Γιώργου Ζουγανέλη:
«Τα Σκόπια και η Βουλγαρία αποκτούν ΑΟΖ στο Βόρειο Αιγαίο χάρις στο ΥΠΕΚΑ
Tου Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Mε τη διαπλάτυνση του Αξιού και του Έβρου για τη μεταφορά LNG από και προς το Βόρειο Αιγαίο, όπου θα κατασκευασθεί και τεχνητό νησί για υγροποίηση φυσικού αερίου, θα αλλάξει η χρήση των ποταμών και από εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθούν σε πλωτές οδούς (στενούς κόλπους) στα πρότυπα της Παραγουάης (Λατινική Αμερική).
Αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή στον αλιευτικό χωροταξικό χώρο στη περιοχή και παράλληλα θα επιτρέπει σε FYROM και Βουλγαρία να δημιουργήσουν ακόμη και Πολεμικό Ναυτικό που θα δρα στο Αιγαίο. Αυτό στη πραγματικότητα δημιουργεί χωρικά ύδατα των χωρών αυτών μέσα στην Ελλάδα κατά μήκος των ποταμών, που θα πρέπει κανείς να τους βλέπει σαν τεχνητούς κόλπου, διαθέτοντας πηγές ζωής σε άλλες χώρες, που θα αναπτύξουν πλέον και αλιεία στο Βόρειο Αιγαίο στερώντας τους Έλληνες αλιείς από εισοδήματα, που τόσο τα έχουν ανάγκη.
Σας υπενθυμίζω ότι η διαπλάτυνση του Αξιού είναι ιδέα του καθεστώτος Σαμαρά και αφορά μια ιδέα του ΥΠΕΚΑ, με την οποία ήδη συμφώνησε η Βουλγαρία. Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να αναπτυχθεί η συγκέντρωση και παραγωγή LNG σε όλη την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ένα εργοστάσιο υγροποίησης φυσικού αερίου έχει σχεδιαστεί να γίνει σε πλατφόρμα στο Βόρειο Αιγαίο. Πλοία LNG Ελλήνων εφοπλιστών θα μεταφέρουν το εμπόρευμά τους προς Βορρά μέσω του Αξιού, που θα διαπλατυνθεί. Τα υπόλοιπα σας τα εξήγησα προηγουμένως.
Σημειώστε, ότι η Παραγουάη έχει πολεμικό ναυτικό, παρότι είναι περίκλειστο κράτος όπως η FYROM. “Παραγουάη” στη γλώσσα γκουαρανί σημαίνει “ποτάμι που ανήκει στη θάλασσα”.
Yπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: Ποιοί είναι πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές…»
Και σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:
Πόσο τεκμηριωμένες είναι οι πολύ σοβαρές θέσεις που διατυπώνει ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης στο συγκεκριμένο άρθρο του;
Αποδέχεστε ναι ή όχι τις σοβαρές καταγγελίες του και πώς τεκμηριώνετε ΕΣΕΙΣ την όποια θέση παίρνετε στο ναι ή το όχι;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Σχόλιo voicenews.gr: Η δική μας ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο και τον Τέρενς Κουίκ είναι η εξής: Τώρα που έχουμε το άρθρο 13 της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τα Σκόπια, όπως σας το αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας (βλ. ΕΔΩ), ο κίνδυνος αυτός έπαψε να υπάρχει;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που το 2014 είχαν υποβάλλει την παραπάνω ερώτηση, μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι δεν υφίσταται αυτή η περίπτωση;

Οι Έλληνες ζητούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και η κυβέρνηση επιβάλλεται να απαντήσει σχετικά.

Σας παραθέτουμε βίντεο με το τί έχει πει για τις βλέψεις των Σκοπιανών ο Κυριάκος Βελόπουλος και είμαστε σίγουροι ότι πολλές απορίες σας θα λυθούν. Ωστόσο, αναμένουμε και την επίσημη απάντηση της κυβέρνησης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares