Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Και τώρα τι κάνουμε πολυδιάστατε Κοτζιά και ένδοξε Καμμένε! Και αρπάξαν και προφυλάκισαν δυο Έλληνες;

Και τώρα τι κάνουμε πολυδιάστατε Κοτζιά και ένδοξε Καμμένε! Και αρπάξαν και προφυλάκισαν δυο Έλληνες;

Και τώρα τι κάνουμε πολυδιάστατε Κοτζιά και ένδοξε Καμμένε! Και αρπάξαν και προφυλάκισαν δυο Έλληνες;

Του Στρατή Μαζίδη

Η γνωστή κινέζικη ευχή και κατάρα να ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, γίνεται πραγματικότητα. Στον Εβρο κάτι άσχημο συνέβη. Τι ακριβώς δε γνωρίζουμε. Η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης μας προβληματίζει.

Με το σταγονόμετρο έρχεται η ενημέρωση και από την Τουρκία αλλά από εκεί μαθαίνουμε περισσότερα.

Πχ είναι δυνατό δύο αξιωματικοί να χάνονται τόσο εύκολα; Πώς αποδεικνύεται ότι πράγματι πέρασαν τη συνοριογραμμή;

Εν πάση περιπτώσει η Milliyet και η Cumhurriyet μεταδίδουν πως οι δύο Ελληνες μετά την κατάθεσή τους παραπέμπονται σε δίκη για κατασκοπεία και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Αν και τώρα μεταδίδεται ότι απαγγέλθηκε κατηγορία μόνο για το δεύτερο.

Δεν ξέρω εσείς πως αισθάνεστε, αλλά εμένα η αγωνία μου για τα δύο αυτά παιδιά είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει (και πως άραγε;) αλλά το γεγονός ότι η τύχη τους κρέμεται από αυτούς που κρέμεται.

Και τώρα τι κάνουμε κ. Κοτζιά με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική σας η οποία έχει ως άμεση συνέπεια να μεταβάλλονται οι διαστάσεις προς τα μέσα; Τι κάνουμε εμείς που δεν είμαστε…Συρία και Ιράκ; Που δηλαδή δεν αντιστεκόμαστε;

Και τώρα τι κάνουμε κ. Καμμένε με τα μεγάλα και παχιά λόγια περί ισοπέδωσης του εχθρού; Δύο παιδιά δικά μας βρέθηκαν υπό πολύ περίεργες συνθήκες κρατούμενοι στην Τουρκία. Ήδη αρκετές αμυντικές ιστοσελίδες αμφισβητούν το αν πράγματι πέρασαν τα σύνορα, εννοώντας ότι η Τουρκία τους άρπαξε μέσα από ελληνικό έδαφος. Και γιατί όχι; Δεν πραγματοποίησε πρόσφατες δύο πολεμικές επιχειρήσεις εντός ελληνικών χωρικών υδάτων όπου στη δεύτερη παραλίγο να βυθίσει ελληνικό σκάφος; Ποιος μπορεί να ξέρει με αποδείξεις τι και πως συνέβη;

Δυστυχώς δεν είστε εσείς που έρχεστε αντιμέτωποι με τα λόγια σας. Άλλοι έρχονται και πιθανότατα πιανόμενοι απροετοίμαστοι. Μακάρι να διαψευστούμε. Το ευχόμαστε.

Αυτή η εικόνα δεν αποπνέει ηρεμία και αισιοδοξία.

freepen.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares