Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Και ο Σκουρλέτης “ΑΔΕΙΑΖΕΙ” τον Νίκο Κοτζιά… (ΒΙΝΤΕΟ)

Και ο Σκουρλέτης "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" τον Νίκο Κοτζιά... (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν μου είναι κατανοητό για ποιος πολιτικούς λόγους ο κ. Κοτζιάς κάνει το βήμα της παραίτησης» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, απορρίπτοντας τα όσα ακούγονται περί «επιλογής» του πρωθυπουργού ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο.

Ακατανόητη χαρακτήρισε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, καλώντας ουσιαστικά τον πρώην, πλέον, υπουργό Εξωτερικών να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την κυβέρνηση. Έκρινε μάλιστα ότι δεν μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται βάσει διαρροών.
«Δεν νομίζω ότι είναι ευχάριστη στιγμή για μια κυβέρνηση όταν ένας υπουργός παραιτείται», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (17.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

Στήριξε την άποψη αυτό στο γεγονός πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει στάση στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι που ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του δήλωση μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. «Σε καμία περίπτωση δεν επιλέχθηκε η εγκατάλειψη της πολιτικής στο «Μακεδονικό» χάριν του κ. Καμμένου. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα με δυο αποδέκτες» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Εκτίμησε δε ότι μετά το υπουργικό συμβούλιο, ο Πάνος Καμμένος θα αλλάξει στάση όσον αφορά σε παλιότερη δήλωσή του κατά την οποία θα κάνει ότι μπορεί για να μη φτάσει καν στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. «Θεωρώ ότι ο κ. Καμμένος, από την επόμενη του υπουργικού συμβουλίου θα πρέπει να μην επαναλάβει αυτές τις απειλές του».

Σε ερώτηση για το αν θα αποπεμφθεί ο υπουργός Άμυνας σε περίπτωση που επαναλάβει τις απειλές αυτές, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως σε αυτή την περίπτωση «υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα».

Ερωτηθείς για τα όσα φέρεται να είπε ο Πάνος Καμμένος στον Νίκο Κοτζιά περί των μυστικών κονδυλίων και τον Τζορτζ Σόρος, ο Πάνος Σκουρλέτης αρνήθηκε να σχολιάσει «μια φήμη». Το υπουργικό συμβούλιο, είπε, γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται βάσει πληροφοριών και διαρροών. «Δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε, πως ειπώθηκε και αν ειπώθηκε», είπε.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares