Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη στην Κινέτα Αττικής.

H φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς ο δυνατός αέρας μετακινεί τη φωτιά στις κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 60 πυροσβέστες, με 25 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε πως το 2017 είχε υπάρξει ενδιαφέρον ιδιωτικής εταιρείας για δοκιμαστικές εξορύξεις βωξίτη και ενδεχόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα σε περίπτωση επαρκών κοιτασμάτων, στην περιοχή των Γερανείων.
Μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο (12/07/2017) είχε μπλοκάρει τα σχέδια αυτά καθώς η περιοχή είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και φυσικά αποτελεί φυσικό ανάχωμα στις πλημμύρες.
Δυστυχώς ο χειμώνας του 2017, με τους νεκρούς, έδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος.
Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την απορία τους για το κατά πόσον είναι η φωτιά εμπρησμός ή αν προήλθε από φυσικά αίτια.

Σας παραθέτουμε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη φωτιά που καίει τη Δ. Αττική που εξασφάλισε για το voicenews.gr ο Σταύρος Πετρόπουλος, πολιτευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην Αττική:

 

Βίντεο από το newsit.gr:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares