Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Κίνηση – ματ! Ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ από την Ελλάδα στο Ισραήλ και ύστερα…

Κίνηση – ματ! Ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ από την Ελλάδα στο Ισραήλ και ύστερα...

Μια άσκηση υψηλής επικινδυνότητας με ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ φαίνεται ότι αλλάζει πολλά από τα δεδομένα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού που έδειξε ότι μπορεί να επιχειρήσει σε Ελλάδα – Κύπρο και Ισραήλ.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως δίνουν απάντηση στη “μυστηριώδη” εμφάνιση ελικοπτέρων τύπου Απάτσι και Σινούκ πάνω από την Κύπρο. Πριν μια εβδομάδα ο ουρανός της Πάφου γέμισε με ελικόπτερα. Τώρα αποκαλύπτεται ότι επρόκειτο για επιχείρηση της αεροπορίας στρατού που συμμετείχε σε άσκηση με το Ισραήλ και την Κύπρο.

Οι πληροφορίες είναι λίγες ωστόσο φαίνεται ότι τα ελικόπτερα πέταξαν “κάτω από τα ραντάρ” σε χαμηλό δηλαδή ύψος από το Στεφανοβίκειο ως το Ισραήλ όπου συμμετείχαν σε άσκηση με ισραηλινά ελικόπτερα.Κίνηση – ματ! Ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ από την Ελλάδα στο Ισραήλ και ύστερα...

Το που έγινε ο ανεφοδιασμός, ποιες ήταν οι στάσεις τους και η πορεία τους παραμένει άγνωστο, δείχνει ωστόσο ότι η Αεροπορία Στρατού έχει εντάξει στον σχεδιασμό της την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα η άσκηση έστειλε ακόμη ένα μήνυμα καθώς τα ελικόπτερα συμμετείχαν σε άσκηση και με δυνάμεις της Κύπρου στις 25 και 26 Οκτωβρίου. Έδειξαν δηλαδή ότι μπορούν να φτάσουν “αθόρυβα”… πολύ μακρυά.

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares