Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020

Ιερώνυμος: Δεν ξέρω τι εννοεί ο Aλέξης Τσίπρας…

Ιερώνυμος: Δεν ξέρω τι εννοεί ο Aλέξης Τσίπρας…

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να καταλήξει σε απόφαση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δηλώσεις του, τόνισε τη θέση της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας πως αν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας, κρύβεται το γαλλικό μοντέλο, τότε σε συμφωνεί.

«Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στους δημοσιογράφους για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. «Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε «Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».

Ο Αρχιεπίσκοπος κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση για προχειρότητα:
«Εμάς πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο όλους, και την Πολιτεία και την Εκκλησία η Ελλάδα ως Έθνος όχι ο ελλαδισμός αλλά ο Ελληνισμός κι αυτό το ξεχνάμε» είπε και συμπλήρωσε « Είναι μια ευκαιρία όλα αυτά και η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι διαφορές που έχουμε μεταξύ μας να γίνουν αφορμές ώστε να αποφασίσουμε πράγματα που θα ωφελήσουν το λαό μας». κατέληξε σημειώνοντας πως το ιδανικό για την Εκκλησία, είναι να είναι ο καθένας στο σπίτι του αλλά να δουλεύουμε μαζί για να περνάμε καλά όλοι. Πολιτεία και Εκκλησία δεν είναι αντίπαλα πράγματα πρέπει να μάθουμε να συνεργαστούμε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares