Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΚΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ! Αντιδράσεις κι Οργή…

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΚΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ! Αντιδράσεις κι Οργή...

Θα θυμάστε το άρθρο μας με τίτλο ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΙΔΡΥΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ» ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ;.. (ΕΔΩ). Συνεχίσαμε να παρακολουθούμε το θέμα και σας έχουμε νεώτερες εξελίξεις.

Μετά τις αντιδράσεις του ντόπιου πληθυσμού ήρθε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), να καταγγείλει την ίδρυση αυτή.
Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΣΜ, η ΜΚΟ υποστηρίζει την προπαγάνδα των Σκοπίων περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Βόρεια Ελλάδα, στην οποία υποτίθεται πως ανήκουν οι γηγενείς κάτοικοι των Σερρών, οι οποίοι «καταπιέζονται» από τις Ελληνικές Αρχές.
ι καταγγέλλει η ΠΟΠΣ;

“Σε όλα τα φύλλα υποστηρίζεται, με ιδιαίτερο σθένος, η ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας, εθνότητας και μειονότητας τόσο στην περιοχή των Σερρών, όσο και στη λοιπή Μακεδονία. Αυτή τη Γλώσσα που με μεγάλη προσοχή απέφυγαν να χαρακτηρίσουν ως «μακεδονική» στο καταστατικό τους, θέλουν να καταγράψουν, να διατηρήσουν και να διαδώσουν στους Σερραίους εντοπίους και όχι μόνο. Αν την χαρακτήριζαν ως «μακεδονική» κι όχι ως «ντόπια» Γλώσσα (όπως αναγράφεται στο καταστατικό τους) είναι βέβαιο ότι κανένα δικαστήριο δεν θα ενέκρινε την ίδρυση αυτού του Συλλόγου, καθώς η επίσημη θέση της Ελληνικής Πολιτείας είναι ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» Γλώσσα (ούτε εθνότητα, ούτε μειονότητα εντός Ελλάδος)” αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ.

Ποιος είναι το ιδρυτικό μέλος και εκδότης;

Η ΠΟΠΣΜ σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της φιλοσκοπιανής ΜΚΟ, ενώ μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί, κάποια από τα ιδρυτικά μέλη της “Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων” έσπευσαν να ζητήσουν τη διαγραφή τους.

Ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ και εκδότης της φιλοσκοπιανής εφημερίδας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει η ΠΟΠΣΜ, είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Ιωάννης Πούνιος από την Ηράκλεια Σερρών,, ο οποίος το 2016 στη διάρκεια Συμποσίου Μακεδονικής Παράδοσης και Ιστορίας στις Σέρρες. Σχολίασε δημόσια πως : “και τα περιστέρια γνωρίζουν ότι εμείς οι ντόπιοι έχουμε σλαβική καταγωγή”, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των παρευρισκομένων.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός, πως στις σελίδες της «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» ο εκδότης της δημοσιεύει δήθεν απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με τα οποία επιχειρεί ν’ αποδείξει ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος.

Γράφει ο ίδιος:

“Eάν συνεχισθεί η αντιπαράθεση θα υποχρεωθούμε να δημοσιεύσουμε και άλλα (έγγραφα της ΕΥΠ), το ίδιο αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για ύπαρξη Μακεδονικής Μειονότητας, Γλώσσας και Έθνους”.

O κ. Πούνιος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του φιλοοσκοπιανού κόμματος “Ουράνιο Τόξο” και τακτικός αρθρογράφος του περιοδικού “ΝΟVA ZORA” που προπαγανδίζει ευθέως για ύπαρξη μειονότητας “Μακεντόνετς” στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο κ. Πούνιος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να συντάσσεται με τους ακραίους εθνικιστές Σκοπιανούς που ζητούν να διακοπούν οι συνομιλίες με την Ελλάδα: “Το όνομα (της Μακεδονίας) πρέπει να το χαρίσουμε με ευχαρίστηση, ας μην είμαστε μικρόψυχοι και γραικύλοι”, γράφει στην εφημερίδα της ΜΚΟ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares