Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ..

ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ..

ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Επιμέλεια: Σπίνος Κωνσταντίνος

Είναι άκρως λυπηρό, αλλά και ανησυχητικό συνάμα το γεγονός, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες σκόπιμα ωθούνται σε ιστορική αμνησία των τραγικών συμβάντων που βίωσαν και υπέστησαν οι πρόγονοί μας εδώ και επτά συνεχείς αιώνες, εξ’ αιτίας του αδιόρθωτα επιθετικού αλλά και αμετανόητα τυραννικού τουρκικού κράτους. Τούτο γιατί τα πλανητικά συμφέροντα, σε αγαστή σύμπνοια με ημέτερους νεοραγιάδες, επιμελώς αποσιωπούν και παραποιούν ιστορικά στοιχεία, στο όνομα μιας ανέφικτης «Ελληνοτουρκικής φιλίας», προκειμένου να επιτευχθεί η καταστροφική για την Ελλάδα ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρώντας την αποσιώπηση αυτή, ως εθνικό έγκλημα, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε με αποκαλυπτικά στοιχεία της διαχρονικής βαρβαρότητας των Τούρκων, επισημαίνοντας και επαναπροβάλλοντάς τα, κυρίως προς ενημέρωση της νέας ελληνικής γενιάς, αλλά επειδή η μνήμη είναι γνώση, ως ασπίδες άμυνας και προστασίας μας, από τον διαχρονικό κίνδυνο που συνεπάγεται για τον Ελληνικό λαό, η τούρκικη επεκτατικότητα, αυθαιρεσία και δολιότητα.

Πρόκειται για τους Οθωμανούς Τούρκους που «από την μαύρη ημέρα που πρωτοεμφανίζονται στην Ευρώπη, αποδείχθηκαν στο σύνολό τους, ως ο πλέον αντιανθρωπιστικός τύπος της ανθρωπότητος».

Πρόκειται για τους Οθωμανούς Τούρκους που, «οπουδήποτε και αν πήγαν, μια φαρδιά γραμμή αίματος ακολούθησε το πέρασμά τους».

Πρόκειται για τους Οθωμανούς Τούρκους που, «όπου απλώθηκε η κυριαρχία τους, εξαφανίστηκε ο πολιτισμός».

Πρόκειται για τους Οθωμανούς Τούρκους που, «αντιπροσωπεύουν παντού την κυβέρνηση της βίας, αντίθετα σε κάθε έννοια δικαίου».

Πρόκειται για τους Οθωμανούς Τούρκους, «οι οποίοι ποτέ δεν τήρησαν συνθήκες πολέμου συμφωνίες παράδοσης και σεβασμού αιχμαλώτων».

Πρόκειται για τους Οθωμανούς τούρκους που «η αιμοβορία τους, η δολιότητα τους, η καθιέρωση απάνθρωπων βασανιστηρίων, και η εξόντωση ολόκληρων πληθυσμών ήταν η επίσημη πολιτική συμπεριφορά της τουρκικής σουλτανικής ηγεσίας και η προσχεδιασμένη τακτική της για την κατατρομοκράτηση και υποδούλωση των λαών».

Είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι που, «η δράση, η μηδενιστική ανθρωπιστική αντίληψη που διακατέχει το «είναι» τους και η αντίληψη της κτήσης μέσω της αρπαγής και της χρήσης οποιουδήποτε μέσου απαιτηθεί, είναι στοιχεία καταγεγραμμένα ιστορικά και αποδεικνύουν πως ίσως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά για την Τουρκία και την πραγματική της εικόνα».

Είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι που «Τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1914 δημιούργησαν τάγματα καταναγκαστικών έργων, προκειμένου να εξοντώσουν Έλληνες που κατατάγηκαν στον τούρκικο στρατό. Με τον τρόπο αυτό 400.000 Έλληνες εξοντώθηκαν από την πείνα και την κακοποίηση».

Είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι που «το 1916 ανάγκασαν τους κατοίκους διαφόρων περιοχών του Πόντου να μεταναστεύσουν στο Σίβας. Κατά την παραπάνω μετακίνηση, από τους 16.750 κατοίκους των περιοχών Ελέβι και Τρίπολης, επέζησαν μόνον οι 550. Και από τους 49.520 κατοίκους της Τραπεζούντας, παρέμειναν ζωντανοί μόνο οι 20.300».

Είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι που «την 10 Ιουλίου 1924 ο τουρκικός στρατός καταπνίγει την κουρδική εξέγερση στο Χακάρι. Σε διάστημα 79 ημερών, 36 χωριά έχουν καταστραφεί και 12 έχουν ολοσχερώς χαθεί από το χάρτη».

Είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι που «την 6 Σεπτεμβρίου 1955 οργανώνουν μεγάλης έκτασης διωγμούς κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. 29 εκκλησίες καίγονται ενώ 46 λεηλατούνται. Βεβηλώνονται οι τάφοι των Οικουμενικών Πατριαρχών όπως επίσης και τα χριστιανικά νεκροταφεία. Εκατοντάδες γυναίκες βιάζονται και καταστρέφονται χιλιάδες ελληνικά καταστήματα».

Είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι που, «το 1964 αποκήρυξαν μονομερώς την συνθήκη για Εμπορική και Ναυτιλιακή συνεργασία του 1930 (μεταξύ Βενιζέλου – Ατατούρκ). Οι Έλληνες πολίτες αναγκάζονται να φύγουν από την Τουρκία δια της βίας. Οι συγγενείς αυτών, αν και Τούρκοι υπήκοοι, υποχρεώνονται να επισπεύσουν την αναχώρηση τους από τη χώρα. Με νόμο που δεν δημοσιοποιείται οι Έλληνες στερούνται του δικαιώματός τους επί των περιουσιακών τους στοιχείων».

Είναι οι Οθωμανοί Τούρκοι που, «την 20 Ιουλίου 1974 ο στρατός τους εισβάλλει στο ανεξάρτητο αλλά και άοπλο νησί της Κύπρου, μέλος του Ο.Η.Ε., και καταλαμβάνει το 40% των εδαφών της, με το πρόσχημα ότι η επιχείρηση αυτή είναι αναγκαία για την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής μειονότητας που αποτελούσε το 18% του συνολικού πληθυσμού του νησιού. Κατά τη διάρκεια εισβολής, η οποία ονομάστηκε από την Άγκυρα, «επιχείρηση ειρήνη», 5.000 Κύπριοι σκοτώθηκαν, 1619 αγνοούνται έως τις μέρες μας, εκατοντάδες βασανίστηκαν, βιάστηκαν, και εξορίστηκαν στην Τουρκία».

Ο άτυπος κατάλογος των τουρκικών εγκλημάτων, δυστυχώς δεν μπορεί να καταγράψει όλα τα εγκλήματα της «ανθρωπιστικής» και «πολιτισμένης» Τουρκίας κατά των Ελλήνων, όπως επίσης και άλλων λαών. Γιατί οι Τούρκοι δεν έχουν Ιστορία παρά μόνο ποινικό μητρώο.

ΠΗΓΗ: «ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ» Γρηγόρη Κοσσυβάκη εκδ. «ΑΓΚΥΡΑ»

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares