Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΘΥΣΙΑΣΑΝ ως άλλη ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ‘ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ’…

ΘΥΣΙΑΣΑΝ ως άλλη ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΤΟΥΣ 'ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ'...

Το Σκοπιανό είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη του ειδικού βάρους που έχουν τα Βαλκάνια στη γεωστρατηγική σφαίρα. Όχι μόνο για το ΝΑΤΟ αλλά και για τη Ρωσία. Ας δούμε τι συμβαίνει και για ποιον, ίσως, λόγο θυσιάστηκε ως ‘Ιφιγένεια’ η Μακεδονία μας.

Το ΝΑΤΟ, όπως πολλές φορές έχει αναλυθεί, επιθυμεί τον έλεγχο των Βαλκανίων για να εμποδίσει τη διείσδυση της Ρωσίας και των αγωγών αυτής στην περιοχή. Κι αν η Σερβία είναι εκτός του ελέγχου της, τα Σκόπια θα αποτελέσουν το ανάχωμα. Εξ ου και η ‘τρεμούρα’ των Αμερικανών.
Οι Γερμανοί στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν διαφωνούν με τους Αμερικανούς, έχουν ωστόσο και τις δικές τους βλέψεις για τη σύνδεση του Δούναβη με το Αιγαίο. Στο σχέδιο αυτό ο ρόλος των Σκοπίων είναι ζωτικής σημασίας.

Φυσικά η Ρωσία όλες αυτές τις κινήσεις τις παρατηρεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βλέπει ότι η φιλοαμερικανική κυβέρνηση του Μαξίμου (όπως και οι προηγούμενες φυσικά) και αντίστοιχα των Σκοπίων δίνουν γη και ύδωρ στην Ουάσινγκτον. Όπως ανάφερε το Sputnik σε χθεσινό του άρθρο «…φαίνεται ότι η Συμμαχία εξακολουθεί να μην έχει τέτοιους αυστηρούς κανόνες όταν ενδιαφέρεται να ‘τραβήξει’ κάποιον κάτω από την ομπρέλα της. Το τελευταίο παράδειγμα είναι το Μαυροβούνιο, που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ χωρίς δημοψήφισμα και κανονικές διαδικασίας, ενώ παρόμοιες ήταν και οι εντάξεις των χωρών της Βαλτικής.»
Σύμφωνα δε με τον πολιτικό αναλυτή Αλεξάνταρ Πάβιτς «…φυσικά εμποδίστηκε η διοργάνωση δημοψηφίσματος στο Μαυροβούνιο σχετικά με το θέμα της εισδοχής του στο ΝΑΤΟ και ο λαός παραμελήθηκε εντελώς σε αυτήν την ιστορία…. Το ίδιο ισχύει και στα Σκόπια….»
Βλέπουμε λοιπόν πως στο όνομα του συμφέροντος θυσιάστηκε η Ιστορία και η Ταυτότητα της Μακεδονίας μας.
Ας περιμένουμε να δούμε, από εδώ και πέρα, ποιες θα είναι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια καθώς δεν πιστεύουμε πως η Ρωσία θα μείνει απαθής (άγνωστο το τι θα πράξει), ούτε όμως κι ο Ερντογάν ο οποίος αν κερδίσει τις εκλογές θα στρέψει την προσοχή του προς τη Δύση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares