Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Δήλωση σοκ του Κουβέλη για τους Έλληνες στρατιωτικούς- Η Τουρκία δεν τους δίνει γιατί θέλει το Αιγαίο…

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΝΕΑ», ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τον χρόνο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών και προσθέτει, ωστόσο, ότι ακόμα δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν περιμένει αλλαγές στην συμπεριφορά της Τουρκίας στο στρατιωτικό επίπεδο μετά την επανεκλογή Ερντογάν, την απελευθέρωση ίσως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, απάντησε:

«Δυστυχώς όχι για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της έντασης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα. Ήταν απόλυτα ενταγμένες σε έναν στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει -έτσι θεωρεί- θέματα που δεν υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει τη χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και ό, τι άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι ο Ερντογάν συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής».

Όπως τόνισε, ο Ρ.Τ. Ερνογάν ήταν απρόθυμος να τους αφήσει ελεύθερους στην ομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα: «Για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη. Ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα στον τούρκο πρόεδρο την επόμενη της εκλογής του, αλλά η απάντηση που έλαβε παραπέμπει το θέμα στο μέλλον. Ευελπιστώ στο προσεχές», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Κουβέλης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares