Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με την βραχονησίδα και την ελληνική σημαία! Ο Γιλντιρίμ και οι επίμαχες φωτογραφίες…

Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς»η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών απο τους Φούρνους Κορσεών, φέρεται να υψώθηκε η ελληνική σημαία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του samos24.gr oι νεαροί,οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλιου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα .

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Διαβάστε επίσης: Πρόκληση Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο
Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Ο Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη και κατέβασε τη σημαία ενώ το Υπουργείο Αμυνας δηλώνει άγνοια για το γεγονός.

eleftherostypos

Shares