Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Θα ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΖΩΕΣ; ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ για την ΠΥΡΚΑΓΙΑ στο ΜΑΤΙ….

Θα ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΖΩΕΣ; ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ για την ΠΥΡΚΑΓΙΑ στο ΜΑΤΙ....

Πολλά ξένα κανάλια πραγματοποίησαν οδοιπορικό στην καμμένη γη στο Μάτι για να καλύψουν τα όσα τραγικά έγιναν μετά την φονική πυρκαγιά.

Ανάμεσά τους Γερμανοί ρεπόρτερ από την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι οποίοι παρατήρησαν ότι απουσίαζε από την περιοχή μια κρίσιμη λεπτομέρεια – που αποτελεί κρατική ευθύνη – που ίσως θα μπορούσε να είχε αποβεί σωτήρια για τους κατοίκους που αφέθηκαν αβοήθητοι να απανθρακωθούν στις φλόγες.

Στο άρθρο ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κανείς δεν κατηγορεί το κράτος για το ότι ξέσπασε φωτιά και ότι έφτασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το Μάτι.

Στην Ελλάδα τα ζεστά, ξηρά καλοκαίρια είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο μέρος του οποίου είναι και οι πυρκαγιές. Ούτε για το ότι εκείνη την αποφράδα ημέρα είχε δυτικό άνεμο κατηγορεί κανείς την κυβέρνηση. […] Εδώ υπάρχει όμως ένα άλλο ερώτημα: Στο Μάτι, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς δεν υπάρχει σειρήνα συναγερμού, όπως μας επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Γιατί;».

Παράλληλα, το άρθρο εστιάζει μεταξύ άλλων στις δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, σε πιθανές παραλείψεις, στο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης στην Ελλάδα αλλά και στην έλλειψη εθελοντικού πυροσβεστικού σώματος: «Μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι, που κόστισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων, αρκετοί σκέφτονται τώρα πώς θα μπορούσε στο μέλλον να αποφευχθεί μια τέτοια καταστροφή. Το πρόβλημα είναι και η έλλειψη συλλογικού πνεύματος», επισημαίνει το δημοσίευμα.

crashonline.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares