Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ για τον ΠΑΟΚ…

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ για τον ΠΑΟΚ...

Τελικά θα δούμε… μπαλίτσα στο πειθαρχικό της Superleague για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ – Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Οργάνου, Σπυρίδων Καποδίστριας, έλαβε αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας, αλλά συνεχίζει την υπόθεση –

“Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως η παρουσία του διαιτητή Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία” ανέφεραν οι Θεσσαλονικείς – “Δεν φάνηκαν τρομοκρατημένοι ο Δημητριάδης και οι παίκτες της ΑΕΚ” ισχυρίστηκε η πλευρά του ΠΑΟΚ

Σημαντική ημέρα η σημερινή (16/03) για το πρωτάθλημα της Superleague, αφού έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Τούμπας από το πειθαρχικό όργανο της Superleague

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για τη διακοπή του αγώνα με την ΑΕΚ, ζητώντας τη φυσική παρουσία του διαιτητή Γιώργου Κομίνη, που ήταν ο «άρχων του ντέρμπι».

«Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στην διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί. Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για την διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε οτι υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες του αγώνα και αν κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα. Αν δεν εμφανιστεί δεν θα έχουμε δίκαιη δίκη. Είστε δικαστής και απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε μια ομάδα η οποία καταστρέφεται και μας στερεί ένα πρωτάθλημα. Αν δεν έρθει δεν θα υπάρχει δίκαιη κρίση» ανέφερε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Σημαιοφορίδης.

Η πλευρά της ΑΕΚ διαφώνησε και ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία. Η έδρα διέκοψε στη συνέχεια, για να αποφασίσει επί του αιτήματος.

«Στο δικαστήριο σας δεν υπάρχουν μείζονος ή ελάσσονος σημασίας υποθέσεις. Εφόσον όμως εθίγει η μεγάλη σημασία αυτού του αγώνα, θα υπενθυμίσουμε οτι διεκόπη το πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του αγώνα. Ομάδες που δεν έχουν καμία υπαιτιότητα δεν παίζουν εξαιτίας αυτού του αγώνα. Οποιαδήποτε αναβολη θα είναι εις βάρος του πρωταθλήματος. Υπάρχει πρόσφατη υπόθεση του δικαστηρίου σας που ο κ. Αρετόπουλος κλήθηκε να ΄δωσει κάποιες διευκρινήσεις και δεν προσήλθε χωρίς τη διαμαρτυρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει προσβολή επι πλαστότητας του φύλλου αγώνα. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύουμε οποιαδήποτε αναβολή έστω και ωρών θα είναι σε βάρος της υπόθεσης και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου.»

Ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου, Σπυρίδων Καποδίστριας (σ.σ. είχε ενημερώσει πως δεν υπάρχει το μέτρο της βίαιης προσαγωγής στο συγκεκριμένο δικαστήριο), ανακοίνωσε πως “.. το πειθαρχικό όργανο επιφυλάσσεται για το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Το δικαστήριο θα δικάσει με βάση τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλλάσεται άρα δεν απορρίπτει το αίτημά σας”.

Να αναφέρουμε πως τον ΠΑΟΚ εκπροσωπούν τρεις δικηγόροι, οι κ.κ. Μπίρδας, Μαυρομάτης και Σημαιοφορίδης, ενώ στη διαδικασία δίνει το “παρών”ο κ.Πλιάτσικας (υπεύθυνος ασφαλείας), αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης.
Την ΑΕΚ εκπροσωπούν ο πρώτος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσσάνδρου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Ανδρέας Δημάτος και η δικηγόρος, Έλλη Ρίζου.
Ο Βασίλης Δημητριάδης, γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, κλήθηκε να καταθέσει. Ο Πρόεδρος των ρ’ωτησε αρχικά για το πώς κινήθηκε ο διαιτητής Κομίνης μετά την επίτευξη του τέρματος.

«Αρχικά το κατακυρώνει στον ΠΑΟΚ, μετά υπήρχε μια ενδοεπικοινωνία με τον κ. Ποντίκη και υπάρχει με την επίτευξη του γκολ διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι υπάρχει οφσάιντ. Ο κ. Ποντίκης κάλεσε προφανώς τον κ Κομίνη να πάει κοντά του. Μετά από δυο τρία λεπτά έδειξε οφσάιντ. Μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες παικτών του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. αφού δείχνει οφσάιντ πάει στην σέντρα με τον κ. Ποντίκη φωνάζει τους δύο αρχηγούς και ενημερώνει ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Στη συνέχεια είχαμε διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαρκούν από την επίτευξη του γκολ περίπου 8-10 λεπτά.»

«Στη συνέχεια εκεί που υπάρχει η ένταση στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει στη γραμμή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ο Μαουρίτσιο του λέει τι υπέδειξε ο διαιτητής και εκείνη τη στιγμή μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων προφανώς εύσωμοι κύριοι που λογικά ανήκουν στην προσωπική του ασφάλεια και κάνει κίνηση να φύγει η ομάδα. Ο κ. Σαββίδης δεν ήταν διαπιστευμένος. Έκανε μια κίνηση να πάρει την ομάδα και να φύγει, και το έκανε έντονα αυτό. Στη συνέχεια έφτασε κοντά στο διαιτητή στα 3 μέτρα, κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι.

Ήταν σε ένταση και δεν του απέτρεψε την είσοδο, Ο Βιεϊρίνια του έκανε μια κίνηση «μην το κάνεις αυτό». Έφυγε από τον διαιτητή γύρισε προς τα πίσω και μετά ήρθε προς τον πάγκο της ομάδας μας μαινόμενος με πολύ επιθετικές διαθέσεις. Δείχνει ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει, να πει κάτι για το ακυρωθέν γκολ. Φώναζε και έβρισε ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο της ομάδας μας μια φορά, έκανε να φύγει και ξαναπάει στον πάγκο, μετά πήγε να βγει απο τον αγωνιστικό χώρο και τον βλέπω χωρίς το μπουφάν, έρχεται σε εμένα και με απώθησε βίαια. Όταν ήρθε σε μένα του είπα απλά, «Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ. Μου είπε κάτι αλλά δεν κατάλαβα. Το όπλο όταν ήρθε δεν το είδα, αλλά όταν γύρισε το είδα. Όταν έφυγε είδα ότι είχε στη ζώνη του ένα όπλο το οποίο δεν έβγαλε από τη θήκη».

Σε ερώτηση του Προέδρου για το αν ο κ. Σαββίδης είχε πρόθεση να δηλώσει κάτι, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε: “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο δεν είχε το μπουφάν, προφανώς μπορεί να ήθελε να φανεί το όπλο”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε στη συνέχεια τον κ. Δημητριάδη για το αν οι κινήσεις του κ. Σαββίδη ήταν τέτοιες για να προκαλέσει φόβο. “Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα ακόμα και από τους αστυνομικούς”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε «… για ποιο λόγο εισήλθε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο και αν απειλήθηκε κάποιος ή απλώς το έφερε;». «Επειδή διαφωνούσε με την απόφαση του διαιτητή. Η εικόνα του όπλου τρομοκράτησε την αποστολή της ομάδας. Η ομάδα τρομοκρατήθηκε από την είσοδο του κ. Σαββίδη και το όπλο που έφερε. Όλο αυτό διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά και μετά αποχώρησε».
Το επόμενο ερώτηα αφορούσε τον Λούμπος Μίχελ. «Όταν μπήκε ο κ. Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Μίχελ τον προσπέρασε και πήγε στον διαιτητή και του είπε στο αυτί το οποίο όπως διάβασα στο φύλλο αγώνα. Του είπε «You are finished» και του έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου το περιστατικό με τον ρεπόρτερ της Nova. Στη συνέχεια αποχώρησε ο κ. Σαββίδης και ο διαιτητής Κομίνης κάλεσε τους βοηθούς να πάνε στα αποδυτήρια. Η δική μας μέριμνα ήταν να συγκεντρώσουμε όλα τα μέλη της ομάδας στον πάγκο για να υπάρχει ασφάλεια. Μετά από πέντε λεπτά αποχωρήσαμε και εμείς.»
Στο αν κατάλαβε αν υπήρχε ένταση στις εξέδρες, ο κ. δημητριάδης τόνισε: «Υπήρχε ένταση με φωνές και ένας αναβρασμός για την απόφαση χωρίς να υποπέσουν στην αντίληψή μου ενέργειες. Μαζί με εμάς μπήκαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια».
Στη συνέχεια ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ ανέφερε: «Δεν είδα τον κ. Σαββίδη να πιάνει το όπλο. Οταν πήγαμε στα αποδυτήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές μιλάγανε για το όπλο και υπήρχε αναστάτωση στα αποδυτήρια τα δικά μας. Παίρνανε τηλέφωνα οικεία τους πρόσωπα για να δουν αν είναι καλά η σωματική τους ακεραιότητα. Εγώ ήμουν στα αποδυτήρια και στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο κ. Λυσσάνδρου με τον κ. Γκαγκάτση. Εγώ δεν ήμουν παρών στις συζητήσεις. Μας ενημέρωνε ο κ. Λυσσάνδρου για το τι θα γίνει. Η κύριά μου ασχολία ήταν να ηρεμήσω την ομάδα από αυτό που είδαν. Υπήρχε ένας αναβρασμός. Κάποια στιγμή μπαίνανε ματ στα αποδυτήρια προς τον αγωνιστικό χώρο.»
Πρόεδρος: «Τι ενημέρωση είχατε από τον κ. Λυσσάνδρου;».
Δημητριάδης: «Μας είπε ότι περιμένουμε να αποφασίσει ο διαιτητής. Περιμέναμε τι θα αποφασίσει ο διαιτητής. Η τελευταία ενημέρωση που είχαμε ήταν μετά από δύο ώρες και μας είπε ότι το παιχνίδι θα κατακυρωθεί 1-0 στον ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε να βγούμε έξω. Είπε διακόπτω τον αγώνα για τα γεγονότα που γίνανε και όλη την ένταση που υπήρξε. Εγώ ενημέρωσα τον κ. Λυσάνδρου οτι οι παίκτες είναι σοκαρισμένοι».
Πρόεδρος προς δικηγόρους ΠΑΟΚ: «Δεχόμαστε ως δεδομένο οτι έφερε το όπλο;». ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «ΝΑΙ»
Δημητριάδης: “Είναι σοκαριστικό να υπάρχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προπηλακίστηκε ούτε χτύπησε κάποιος παίκτης. Όμως όλο αυτό και όταν είδαν το όπλο αλλά και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έκαναν τους παίκτες να φοβηθούν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο”.

Ο Πρόεδρος ρώτησε για τον ισχυρισμό του ΠΑΟΚ οτι προσχηματικά η ΑΕΚ δεν ήθελε να επιτρέψει στον αγωνιστικό. «Αν θέλαμε να φύγουμε από το γήπεδο θα φεύγαμε μετά την εισβολή και όχι μετά τον διαιτητή».

Στη συνέχεια ο κ. Δημητριάδης εξετάστηκε από την δικηγόρο της ΑΕΚ, κ. Ρίζου, η οποία του έδειξε μια φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με το μπουφάν και χωρίς το μπουφαν και τον ρώτησε: “Έβγαλε τυχαία το μπουφαν ο κ. Σαββίδης;”

“Προφανώς το έβγαλε για να δείξει το όπλο; Δεν ξέρω τι να πω” αποκρίθηκε.

Η κ. Ρίζου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πλευράς του ΠΑΟΚ, όταν ρώτησε τον κ. Δημητριάδη αν θεωρεί οτι μπορεί να έβγαινε το όπλο αν αμυνόταν;”.

Ρίζου: “Σε περίπτωση που συνεχιζόταν ο αγώνας εσείς θα ήσασταν στον πάγκο; θα ήταν απαραίτητη η παρουσία σας στον πάγκο; Η ψυχολογική σας κατάσταση πως ήταν μετά την επίθεση και το οτι αντιληφθήκατε το όπλο”.

Δημητριάδης: “Ναι, έπρεπε να είμαι εκεί. Ήμουν σοκαρισμένος από την επίθεση”.

Ρίζου: “Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι παιδιά που δεν έχουν δει ποτέ όπλο στη ζωή τους και τρόμαξαν από το όπλο;”.

Δημητριάδης: “Ναι, τους έπαιρναν τηλέφωνο οι γονείς τους για να δουν αν είναι καλά. Τον κ. Σαββίδη εμείς δεν τον είδαμε από την δεύτερη φορά που έφυγε, δεν τον είδαμε στα αποδυτήρια”.

Ρίζου: “Παρενέβησαν οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον Ιβάν Σαββίδη;”

Δημητριάδης: “Όχι, δεν ξαναβγήκε στο γήπεδο…”.

Λυσάνδρου: “Μετά την διακοπή ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο διαιτητής;”

Δημητριάδης: “Όχι”.

Η σειρά της πλευράς του ΠΑΟΚ να κάνει τις ερωτήσεις του στον κ. Δημητριάδη…

Μαυρομάτης: “Αυτοί η άνθρωποι που ήταν μαζί με τον κ. Σαββίδη τι έκαναν εκεί;”

Δημητριάδης: “Δεν ξέρω, ήταν συνοδεία του”

Μαυρομάτης: “Δηλαδή εσείς με τόσα άτομα είδατε το όπλο;”.

Δημητριάδης: “Το είδα όταν γύρισα και αμέσως μετά ήθελα να προστατέψω την ομάδα”

Μαυρομάτης: “Γιατί αφού είδατε το όπλο δεν φωνάξατε την αστυνομία;”

Δημητριάδης: “Εγώ αυτό που έκανα ήταν να μαζέψω την ομάδα. ήθελα οι παίκτες μας να είναι μαζεμένοι γιατι μπορεί να υπήρχε ενδεχομένως εισβολή φιλάθλων”.

Ο κ. Μαυρομάτης έδειξε video από τον αγώνα και αναρωτήθηκε για το αν δείχνει τρομαγμένος ο κ. Δημητριάδης.

“Εγώ πρέπει να είμαι ψύχραιμος και προσπάθησα να διατηρήσω ψύχραιμους και τους ποδοσφαιριστές μου” αποκρίθηκε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ.

Μαυρομάτης: “Ο Βράνιες δήλωσε ότι το είδε το όπλο, αλλά από ότι φαίνεται δεν το είδε κανείς! Στα αποδυτήρια είπατε ότι οι παίκτες ήταν τρομοκρατημένοι. Στα αποδυτήρια υπάρχουν κάμερες της ελληνικής αστυνομίας και αν το ζητήσετε θα δείτε ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα”.

Πρόεδρος: “Το δικαστήριο επιφυλάσσεται”.

Μαυρομάτης: “Λέτε ότι ο διαιτητής δεν σας είπε ποτέ να βγείτε στον αγωνιστικό χώρο;”

Δημητριάδης: “Όχι”.

Μαυρομάτης: “Για αυτό, κ. πρόεδρε, θέλουμε την παρουσία του διαιτητή».

Μπίρδας: “Κύριε μάρτυρα, είστε 37 χρόνια στα γήπεδα, εσείς ως αρχηγός αφήσατε τους ποδοσφαιριστές σας να μιλήσουν στα κινητά;”

Δημητριάδης: “Το κινητό είναι πλέον προέκταση του χεριού των ποδοσφαιριστών. Δεν απαγορεύουμε τα κινητά”

Μπίρδας: “Το σοκ από ότι είπατε ήταν το όπλο του κ. Σαββίδη;”

Δημητριάδης: “Ήταν η εισβολή του κ. Σαββίδη με 6 άτομα και όπλο”

Μπίρδας: “Με ποια συγκεκριμένη πράξη τρομοκρατηθήκατε και φοβηθήκατε;”

Δημητριάδης: “Όταν ο μεγαλομέτοχος μιας ομάδας μπαίνει μέσα με τη συνοδεία ατόμων και σε απωθεί σε ένα ματς που ο διαιτητής ήταν άριστος για 89 λεπτά είναι σοκαριστικό”.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ ρώτησε τον κ. Δημητριάδη για τον Λούμπος Μίχελ και για το αν η κίνηση που έκανε στον διαιτητή Κομίνη «… σημαίνει ότι τελείωσε σαν διαιτητής ή σαν οργανισμός, σαν ύπαρξη;»

“Είδα τον Μίχελ να πηγαίνει στον διαιτητή και να του κάνει αυτή την κίνηση ότι τελείωσες. Δεν μπορώ να ξέρω τι σημαίνει, μπορεί το ένα, μπορεί και το άλλο”.

Μπίρδας: “Πότε μάθατε ότι το γκολ θα μετρήσει”

Δημητριάδης: “Ήρθε ο κ. Λυσάνδρου μετά από δυο ώρες και μας είπε ότι το γκολ μέτρησε και ότι διακόπτει το ματς”

Μπίρδας: “Βγήκε ο ΠΑΟΚ για προθέρμανση σε αυτή τη δίωρη διακοπή;”

Δημητριάδης: “Δεν μπορώ να το γνωρίζω, εμείς ήμασταν στα αποδυτήρια”

Σημαιοφορίδης: “Λέτε ότι ο λόγος που τρομοκρατήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν η εισβολή του κ. Σαββίδη, των συνοδών, και η παρουσία του όπλου. Σας πειράξανε οι συνοδοί;”.

Δημητριάδης: “Δεν πειράξανε κάποιον, όταν ήρθε ο κ. Σαββίδης σε μένα ήρθε κάποιος να τον κρατήσει”

Γκαγκάτσης: “Δεν μπήκατε καμία στιγμή στα γραφεία των διαιτητών;”

Δημητριάδης: “Όχι, έφτασα μέχρι την πόρτα για να ενημερωθώ”

Γκαγκάτσης: “Δεν είπατε κάτι για την οικογένεια του διαιτητή;”

Δημητριάδης: “Όχι”

Ολοκληρώθηκε η εξέταση του κ. Δημητριάδη. Μετά από μια μικρή διακοπή θα έχουμε την εξέταση του μάρτυρα του ΠΑΟΚ, του υπεύθυνου ασφαλείας, Ηλία Γεροντίδη.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση του κ. Γεροντίδη (υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

Πρόεδρος: “Μπαίνει το γκολ από το Βαρέλα και τι δείχνει ο διαιτητής;”

Γεροντίδης: “Κατακύρωσε το γκολ και κατευθύνθηκε προς τη σέντρα. Μετά από λίγο είδαμε κάποιες διαπραγματεύσεις – διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ. Ήμουν δίπλα στη φυσούνα. Υπήρχαν διαμαρτυρίες, υπήρχε ένας διαιτητής ο οποίος δεν ήξερε τι να σφυρίξει. Σταμάτησε το παιχνίδι εκείνη την ώρα. Εκ των υστέρων, μετά από 5 λεπτά περίπου, ακύρωσε το γκολ. Υπήρχε η αγανάκτηση του κόσμου, και πριν και μετά το γεγονός υπήρχε απόλυτη ασφάλεια. Εν συνεχεία έγινε η είσοδος του κ. Σαββίδη με δυο ή τρία άτομα. Ήρθε από τα αποδυτήρια, κατέβηκε από το ασανσέρ”

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares