Πέμπτη , 17 Ιανουάριος 2019

Η χρεοκοπία της Τουρκίας έχει ήδη ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ! Τρέμει ο Ερντογάν…

Η οικονομία της Τουρκίας οδηγείται σε κατάρρευση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις οφείλονται στις επιλογές του Ρ.Τ Ερντογάν.

Μάλιστα, ο οικονομολόγος Russel Napier θεωρεί ότι η διαδικασία χρεοκοπίας της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει, όπως γράφει η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung, ενώ, γίνεται καθαρή αναφορά και σε capital controls.

«O Eρντογάν δεν θα αργήσει να επιβάλει capital controls και να επιδιώξει ανάπτυξη με χαμηλά επιτόκια, πράγμα που σημαίνει de facto χρεοκοπία. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης έχουν μεγάλη έκθεση στην Τουρκία και θα πρέπει να προστατευτούν», σημειώνεται δημοσίευμα.

Το Bloomberg τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που οι επενδυτές δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την προοπτική μιας ακόμη εκλογικής νίκης του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν.

Οι ρευστοποιήσεις στο τουρκικό χρηματιστήριο έχουν αυξηθεί ενόψει των εκλογών και η ισοτιμία της λίρα καταγράφει ιστορικά χαμηλά, ενώ οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων ομολόγων έχουν ανοδική πορεία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...