Κυριακή , 17 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ ξανά στο Αιγαίο! Από ελληνικά χέρια και μόνο, το “θαύμα” της επισκευής…

Θα σας παρουσιάσουμε την απόδειξη της ικανότητας και των τεχνικών γνώσεων, υψηλού επιπέδου που έχει η Ελλάδα.

Το άρθρο που παραθέτουμε το διαβάσαμε στο militaire και πραγματικά λυπεί τον κάθε Έλληνα, η απαξίωση των Ναυπηγείων και του προσωπικού αυτών, από την Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο.

Παραθέτουμε:
Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ ξανά σε υπηρεσία! Κι αυτό οφειλεται μόνο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην Τεχνική Διεύθυνση του Ναυστάθμου Σαλαμίνας (ΔΤ/ΝΣ) και στους ανθρώπους που εργάζονται εκεί.
Με ελληνικά χέρια και μόνο μ΄ αυτά, η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ είναι ξανά επιχειρησιακά διαθέσιμη.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία υπό την καθοδήγηση του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν με τη καταστροφή του ανθυποβρυχιακού θόλου, τον οποίο αντικατέστησαν κι επισκεύασαν, λειτουργεί σαν καινούργιος, αφού τα αποτελέσματα δοκιμών εν πλω ήταν άριστα.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2017 η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ είχε προσαράξει στη νησίδα Αταλάντη.
Η φρεγάτα επέστρεφε από επιχειρησιακή δραστηριότητα και λίγο πριν μπει στον Ναύσταθμο προσάραξε στη νησίδα. Ο κυβερνήτης την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή έκανε έναν τελευταίο ελιγμό, οποίος όπως φαίνεται ήταν καταλυτικός κι επέτρεψε στους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά τους και να παραδώσουν τη φρεγάτα ξάνα σε υπηρεσία.
Να επαναλάβουμε όλα έγιναν με χέρια ελληνικά και μάλιστα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή βοήθεια από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares