Κυριακή , 1 Οκτωβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Η Τουρκία συνεχίζει την ΠΟΛΕΜΙΚΗ της ανάπτυξη: Ξεκινάει την κατασκευή DRONES, ανακοίνωσε ο Ερντογάν…


Εντολές στην τουρκική αμυντική βιομηχανία να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την παραγωγή μη επανδρωμένου άρματος μάχης μέχρι το 2023 έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ενώ έστρεψε τα πυρά του σε νατοϊκούς εταίρους, που εμφανίζονται απρόθυμοι να μοιραστούν με την Άγκυρα σύγχρονη στρατιωτική τεχνογνωσία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, υπογραμμίζοντας -με το βλέμμα στις ΗΠΑ- ότι η απροθυμία μελών του ΝΑΤΟ, να μοιραστούν την τεχνολογία των drones με την Τουρκία, ώθησε στην παραγωγή “made in Turkey” μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως τα Alpagu, Kargu και Togan.

«Έχουμε τα δικά μας μη επανδρωμένα αεροσκάφη τώρα. Χρόνια τα ζητούσαμε από το στρατηγικό εταίρο μας. Η απάντηση που μας έδιναν ήταν “δεν το επιτρέπει το Κογκρέσο”. Σε άλλους τα δίνεται, εγώ δεν είμαι στρατηγικός εταίρος σας, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ, γιατί δεν μας τα δίνετε;», είπε ο Ερντογάν τονίζοντας ότι το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή μη επανδρωμένων τανκ, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στα πεδία των μαχών και να σώσουν ζωές καθώς η Τουρκία θρηνεί αρκετές απώλειες τα τελευταία χρόνια στις επιχειρήσεις στη Συρία, σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι ευάλωτη η θωράκιση των αρμάτων μάχη της.

«Σχεδόν όλα τα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην Αφρίν είναι εγχώριας παραγωγής. Θα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Πρέπει να είμαστε σε θέση να παράγουμε μη επανδρωμένα τανκ και θα το κάνουμε. Ήδη παράγουμε πολλά όπλα», είπε.
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares