Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Ρωσία προκαλεί ΤΡΟΜΟ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ: “Θα μείνουμε ΜΟΝΙΜΑ στη Μεσόγειο”…

Η Ρωσία προκαλεί ΤΡΟΜΟ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ: "Θα μείνουμε ΜΟΝΙΜΑ στη Μεσόγειο"...

Ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με το κωδικό όνομα “Ocean Shield” θα διεξάγει η Ρωσία στη Μεσόγειο σε μόνιμη βάση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε διάσκεψη.

Όπως σημείωσε ο Σόιγκου, στη Μεσόγειο δημιουργήθηκε μια μεγάλη ναυτική ομάδα μεταξύ των στόλων “για την ανεξάρτητη αντιμετώπιση μεγάλου φάσματος προκλήσεων σε μια μεταβαλλόμενη κατάσταση” και προσέθεσε ότι “η Διοίκηση της επιχείρησης εργαζόταν από την Αγία Πετρούπολη και η υποστήριξη της από το Ταρτού της Συρίας”.

Η άσκηση “Ocean Shield” διεξήχθη φέτος για πρώτη φορά από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Συμμετείχαν συνολικά 26 πλοία, συμπεριλαμβανομένων δύο υποβρυχίων και 34 αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν κοινή άσκηση με τη Συρία στη Μεσόγειο, όπου εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από πλοία, ελικόπτερα και αεροπλάνα. Έτσι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο ΝΑΤΟ και στις χώρες της περιοχής ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή τολμήσει κάποιος να εισβάλλει στη Συρία.

Να θυμίσουμε ότι αυτές τις μέρες η Ελλάδα προκάλεσε την οργή τόσο της Ρωσίας, όσο της Συρίας και της Ιορδανίας λόγω των κοινών ασκήσεων με το Ισραήλ που στόχο είχαν τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-300:

ΕΞΑΛΛΟΣ o Πούτιν με την Ελλάδα: «Συνέχεια ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη Ρωσία οι ΕΛΛΗΝΕΣ» είπε;…

Με πληροφορίες από TASS & OnAlert

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares