Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020

Η Πολωνία έχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τον κομμουνισμό! Η άγρια ΣΦΑΓΗ στο Κατύν που δεν ξεχνούν… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πολωνία έχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ τον κομμουνισμό! Η άγρια ΣΦΑΓΗ στο Κατύν που δεν ξεχνούν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και δύο χρόνια στην Πολωνία, ο συντηρητικός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, έχει υπογράψει έναν νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους που διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς.

Όπως ανέφερε και ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος τον Μάιο του 2016, οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες “δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους”.

Παράλληλα απαγορεύονται οι αναφορές στο καθεστώς που επιβλήθηκε στην Πολωνία κατά το διάστημα 1944 – 1989, όταν η χώρα ήταν μέλος της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Παρόμοιοι νόμοι που απαγορεύουν την προπαγάνδα υπέρ του κομμουνισμού έχουν ψηφισθεί και σε άλλες χώρες, όπως την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.

Η Πολωνία δεν είναι μια τυχαία χώρα και ούτε το μίσος προς τον κομμουνισμό είναι τυχαίο. Η μεγάλη σφαγή του Κατίν, η οποία έχει γίνει και ταινία, είναι από τις μαζικότερες κομμουνιστικές “εκκαθαρίσεις” που έχουν γίνει με χιλιάδες θύματα.

Δείτε την συγκλονιστική ταινία για το φρικτό έγκλημα στην Πολωνία παρακάτω:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares