Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Η Νότια Κορέα κάνει κίνηση ΜΑΤ για τις σχέσεις της με τη Β. Κορέα! Μεγάλο ΕΜΠΟΔΙΟ οι ΗΠΑ…

Η Νότια Κορέα εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων κυρώσεων εναντίον της Πιονγιάνγκ, προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερο γόνιμο έδαφος για διπλωματία με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων και την εκτόνωση της πυρηνικής κρίσης, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.


Ο κ. Kang Kyung-wha δήλωσε στους βουλευτές την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση εξετάζει αν θα άρει τις κυρώσεις που επέβαλε η Νότια Κορέα στη Βόρεια το 2010, μετά από μια θανατηφόρα επίθεση σε ένα πολεμικό πλοίο που σκότωσε 45 ναυτικούς της Νότιας Κορέας.

Στη συνέχεια, η Σεούλ έκλεισε αποτελεσματικά όλη τη διασυνοριακή οικονομική συνεργασία, εκτός από ένα κοινό εργοστάσιο στη βορειοκορεατική συνοριακή πόλη Kaesong. Τελικά όμως και το εργοστάσιο αυτό έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2016 σε αντίποινα μιας βορειοκορεατικής πυρηνικής δοκιμής και ένα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Η πιθανή κατάργηση των μονομερών κυρώσεων θα αποτελούσε σε μεγάλο βαθμό συμβολική κίνηση, καθώς είναι αδύνατο για τη Νότια Κορέα να επαναλάβει κοινά οικονομικά σχέδια με τη Βόρειο Κορέα με τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από Associated Press

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares