Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Η Κυπριακή ΑΟΖ και το Αιγαίο στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ των Τουρκικών προκλήσεων! Τι σκέφτεται ο Ερντογάν… (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε σχέση με τον Ελληνισμό, ο Ερντογάν άμεσης στρατηγικής προτεραιότητας , θεωρεί τις εξελίξεις στη Κυπριακή ΑΟΖ και όχι το Αιγαίο , άρα θα βγάλει και το γεωτρητικό σκάφος σε αλίπεδα που θέλει να εμφανιστεί ως…

υποστηρικτής των τουρκοκυπριακών συμφερόντων, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος στον Radio 98.4 Κρήτης.

Στο Αιγαίο η Τουρκία πέραν των πάγιων αναθεωρητικών απόψεων που προωθεί, άμεσα δεν έχει πέραν ενός θερμού επεισοδίου να μεταβάλει περαιτέρω το καθεστώς και τις καταστάσεις. Αντίθετα στη Κυπριακή ΑΟΖ , με βάση το μεγάλο παιχνίδι των ενεργειακών πόρων, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να οδηγήσει ακόμη και στις αρχές του φθινοπώρου σε πολεμικό επεισόδιο την κατάσταση , λέει ο πανεπιστημιακός Άγγελος Συρίγος, ο οποίος σημείωσε ότι Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να είναι έτοιμες ακόμη και για κάτι τέτοιο, αντί να αναλώνονται σε ένα κακό εσωτερικό πολιτικά κλίμα.

Όπως είπε, ο Ερντογάν άμεσης στρατηγικής προτεραιότητας , θεωρεί τις εξελίξεις στη Κυπριακή ΑΟΖ και όχι το Αιγαίο , άρα θα βγάλει και το γεωτρητικό σκάφος σε αλίπεδα που θέλει να εμφανιστεί ως υποστηρικτής των τουρκοκυπριακών συμφερόντων.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο καθηγητής:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares