Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023

Η Κομισιόν μίλησε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ζητάει να μπει ΣΤΟΠ στην ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ συμπεριφορά της Τουρκίας…


Έκκληση στην Τουρκία να σταματήσει την επιθετική συμπεριφορά της έκανε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Μίνα Αντρέεβα να τονίζει πως η Τουρκία πρέπει να αποφύγει πλήρως τις εντάσεις, απειλές ή δράσεις εναντίον της Κύπρου, στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου της Επιτροπής.


Αναλυτικά η Μίνα Αντρέεβα δήλωσε τα εξής:
«Η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί πλήρως στη δόμηση καλών σχέσεων γειτονίας και να αποφύγει οποιαδήποτε πηγή εντάσεων, απειλών, ή δράσεων που στοχεύουν προς Κράτη Μέλη (της ΕΕ) τα οποία πλήττουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. Παράλληλα η ΕΕ τονίζει επίσης την ανάγκη σεβασμού την κυριαρχία των κρατών μελών στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο τους».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τη καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα, όπου οι Ευρωβουλευτές προτείνουν να συνδεθεί η προ ενταξιακή βοήθεια που δίδεται στη Τουρκία με τη βελτίωση της κατάστασης τόσο στο εσωτερικό της, με παύση των διωγμών ενάντια σε άτομα που η κυβέρνηση θεωρεί εχθρικά, όσο και στο εξωτερικό της με παύση των εχθροπραξιών στο Αφρίν της Τουρκίας.
Οι τεταμένες σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας φαίνεται πως όλο και δυσχεραίνουν καθώς δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την προηγούμενη βδομάδα η Ολλανδία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Άγκυρα, αφού οι συνομιλίες με έγιναν μεταξύ των δύο χωρών για αποκατάσταση των τεταμένων διμερών τους σχέσεων κατέληξαν σε αδιέξοδο.
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares