Δευτέρα , 19 Νοέμβριος 2018

Η Ιταλίδα ευρωβουλευτής που «κόλλησε στον τοίχο» τον Αλέξη Τσίπρα..

«Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρέπει ποτέ πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση όπως αυτή της χώρας σας. Της Ελλάδας», τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η ευρωβουλευτής Laura Agea του κινήματος «Movimento 5 stelle» της Ιταλίας.

Η ομιλία της μεταφράστηκε από τη Δώρα Λαζαρίδου και ανέβηκε στη σελίδα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» στο facebook.

Σας παραθέτουμε την μεταφρασμένη ομιλία της που αξίζει να τη διαβάσουμε, καθώς η ευρωβουλευτής λέει πολλές αλήθειες για την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό:

Έρχομαι αμεσως στο θέμα. Στο μέλλον της ευρωπαϊκής ένωσης δεν πρεπει ποτε πια να επαναληφθεί μια δραματική περίπτωση οπως αυτη της χώρας σας. Της Ελλάδας!
Μια περίπτωση στην οποία η Ευρωπη έδειξε το πιο ανήλεο και σκληρό πρόσωπο με γραφειοκράτες και καθηγητές να «παίζουν» με το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό πείραμα της ιστορίας.

Πριν λίγους μήνες, γιορτάσατε το τέλος του μνημονιακούς προγράμματος. Αλλα τα αποτελέσματα της Τροΐκας ειναι οφθαλμοφανή για όλους. Το 95% των216 δισεκατομμυρίων που διατέθηκαν μέχρι το 2016 δεν προορίστηκαν προς όφελος των πολιτών αλλα κατέληξαν στις ιδιωτικές τράπεζες. Παντα οι ίδιοι!

Το ίδιο συνέβει και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, λιμάνια, κατέληξαν στα χέρια γερμανικών και Γαλλικών εταιρειών. Παντα οι ίδιοι! Και, δεν θα αναφερθώ για την δραματική λειτανεια των στοιχείων του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος: ανεργία, μειώσεις συντάξεων, άστεγοι, αυτοκτονίες υποσιτισμένα παιδια. Και ας σκεφτούμε οτι για καθηγητές οπως ο Mario Monti, πρώην Ιταλός πρωθυπουργός που ορίστηκε απο το spread και οχι απο τον λαό, η Ελλαδα στάθηκε η πιο απτή έκφραση της μεγάλης επιτυχίας του ευρω.

Πριν μερικές μέρες μάλιστα, ανακοίνωσε οτι σκέφτεται μια πιθανή του επιστροφή στην πολιτικη ζωή γιατι «το ζητούν οι πολίτες». Ισως η πρώτη άτυχης προσπάθεια να αναμετρηθεί με την λαϊκή συναίνεση δεν τον ικανοποίησε πλήρως.

Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, δεν χάσατε με την Ευρωπη, χάσατε με τον λαό σας. Ειναι αλήθεια οτι στην αρχή προσπαθήσατε να αντισταθείτε μετα ομως η Ευρωπη «ζήτησε» και εσεις «πράξατε». Για την ακρίβεια «διέταξε» και εσεις «εφαρμόσατε». Κρίμα, γιατι λέγατε οτι θα χτίζατε μια «άλλη» Ευρωπη! Η αλήθεια ειναι οτι αυτη η Ευρωπη ειναι παντα η ίδια: ή αρέσει στην Γερμανια, και σε μερικούς άλλους, ή απορριπτεται. Τα μεσογειακά κράτη, εκείνα που έπρεπε να σας στηρίξουν, σας γύρισαν την πλάτη. Μεςα σ’αυτους και η προηγούμενη ιταλική κυβερνηςη ειχε υποσχέθει να σας βοηθήσει αλλα μετα στάθηκε η πιο πίστη συνεργός των ανηλεων πολιτικών λιτότητας. Αυτο έκανε ο Matteo Renzi με την Ελλαδα και εσεις το ξέρετε. Αυτο έκαναν οι κυβερνήσεις των δήθεν σοσιαλιστικών κυβερνήσεων.

Πρωθυπουργέ κ. Τσιπρα, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή εάν και δεν μου ζητήθηκε. Σκεφτείτε καλά, δυο, εκατό, χίλιες φορές πριν να συμμετέχετε στο ευρωπαϊκό γκρουπ των σοσιαλιστών την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Σκέφτηκε το καλά πριν να κανετε συνασπισμούς με αυτους που ταπείνωσαν τον λαό σας! Και το πρόβλημα ειναι εδω ακριβώς. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» στο ονομα αλλα οχι στην πράξη. Μια. Χαώδης διαφορά αναμεσα στο βορά και στον νότο. Μια ευρωπαϊκή «ένωση» αδύναμη με τους δυνατούς και ισχυρη με τους ασθενείς.

Η αλήθεια ειναι οτι εμεις, τα μεσογειακά κράτη, δεν επιθυμούμε πλέον να συνεχίσουμε να ειμαστε τα χρήσιμα κορόιδα της Ευρώπης. Το θέμα αυτο πρεπει να τεθεί αμεσως στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής ένωσης. Η ευρωπαϊκή επιτροπή και ο πρόεδρος Juncker πρεπει να αντιμετωπίσουν το θέμα με το ίδιο πάθος και την ίδια απίστευτη αποφασιστικότητα με τις οποίες διευθετησαν άλλες προτεραιότητες, οπως για παράδειγμα την θερινή ώρα.

Η Ευρωπη στάθηκε στυγνή με τους Έλληνες. Έπραξε ενα ιστορικό λάθος, πολιτικο, οικονομικό, κοινωνικο και ηθικό. Επ’ονοματι αυτού του θεσμού (του κινήματος 5 αστέρων), ο μοναδικός που ψηφίστηκε απο τους πολίτες, νοιωθω την υποχρέωση να ζητήσω συγνώμη απο τον ελληνικό λαό. Και για το καλο και το μέλλον της Ευρώπης, αυτο που συνέβει με την Ελλαδα δεν πρεπει να επαναληφθεί ποτε πια. Με κανεναν άλλο ευρωπαϊκό λαό. Ποτε πια!

Laura Agea

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΣΙΠΡΕΦ! ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ KAI OXI ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΩΡΑΣ!(Θα παρακαλεσουμε εαν καποιος γνωριζει την ιταλικη να μας εξηγησει περιληπτικα τι ειπε στον κομιτατζη η Laura Agea, γιατι οπου και αν ψαξαμε στα ξενα Blog sites δεν κατορθωσαμε να βρουμε μεταφραση στην ομιλια της, εστω στα αγγλικα. Tα ελληνικα Blog sites γραφουν απλα οτι του ειπε: " H ελληνική κυβέρνηση γιόρτασε το τέλος των προγραμμάτων λιτότητας, αλλά τα αποτελέσματα είναι ζοφερά:, καθώς το 90% των χρημάτων πήγαν στις τράπεζες, η εθνική περιουσία πωλείται, η ανεργία παραμένει υψηλή". Πρεπει ομως να του τα χωνει γερα και σε αλλα θεματα).Aλγεινή εντύπωση προκάλεσε στο σύνολο των Ευρωβουλευτών η σημερινή πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος μετέφερε την ελληνική πολιτική αντιπαράθεση στην Ευρωβουλή και μάλιστα με μια απρόκλητη και οξύτατη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του (απόντος) Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Απόδειξη της απολύτως αρνητικής εντύπωσης που προκάλεσε η αψυχολόγητη ομιλία του πρωθυπουργού είναι το γεγονός ότι τα έδρανα άδειασαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε τις επιθέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ για να… του αποδώσει όλα τα δεινά της Ελλάδας και προκειμένου να αποποιηθεί ο ίδιος των ευθυνών του για την ελληνική οικονομία. Από το σύνολο των 751 ευρωβουλευτών, άρχισαν οι μαζικές αποχωρήσεις όταν μιλούσε ο Τσίπρας και τελικά στην αίθουσα έμειναν μόλις 65 ευρωβουλευτές, γεγονός πρωτοφανές για πρωθυπουργική ομιλία.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ακόμη και όσοι είχαν εγγραφεί για να λάβουν τον λόγο, αποχώρησαν από την αίθουσα και φαίνεται ότι αυτό που ενόχλησε τους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές ήταν το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «μίλησε σαν κομματάρχης», όπως ανέφεραν εκπρόσωποι παρατάξεων της Ευρωβουλής. Χαρακτηριστική είναι σχετική ανάρτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου, ο οποίος έγραψε στο Tweeter: "Ειμαι απο τους ηρωικους 65 ευρωβουλευτες -επι συνολου 751- που μειναμε μεχρι το τελος της περεμβασης Τσιπρα στο Ε.Κ. Υποτιθεται οτι θα μιλουσε για το μελλον της Ε.Ε και ειπε μια απο τα ιδια για το πολιτικο του προβλημα. Πραγματικος ευρωβουλευτο-διωκτης… "

Gepostet von ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ am Donnerstag, 13. September 2018

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...