Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ιστορία και ο συμβολισμός των εδεσμάτων του Πάσχα.

Η ιστορία και ο συμβολισμός των εδεσμάτων του Πάσχα.

Σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα, κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει την Ανάσταση με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο. Το Πάσχα αποτελεί για τον λαό μας μια ημέρα λαμπρή, μιας που ακόμα και η φύση βρίσκεται στα καλύτερά της.

Από τα βασικά πασχαλιάτικα εδέσματα, η μαγειρίτσα που σερβίρεται αργά το Μεγάλο Σάββατο, αλλά και τα τσουρέκια και οι λαμπροκουλούρες, το καθένα με το δικό του συμβολισμό, συνθέτουν την γαστρονομική εικόνα της πιο χαρμόσυνης περιόδου του έτους.

Μαγειρίτσα
Στην Τουρκοκρατία, το βράδυ της Ανάστασης, δεν έτρωγαν μαγειρίτσα όπως σήμερα, αλλά χηνόσουπα αβγοκομμένη με μπόλικο κρεμμύδι, μαϊντανό, πιπέρι, ψιλοκομμένο συκώτι αρνιού, αλλά και κρεατόπιτα, κεφτεδάκια, λουκάνικα και μπόλικο κρασί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ. 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares