Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Ευρώπη ΞΥΠΝΑ: Στο δρόμο που χάραξαν Σαλβίνι και Όρμπαν στρέφεται ο Τσέχος Μπάμπις…

Η Ευρώπη ΞΥΠΝΑ: Στο δρόμο που χάραξαν Σαλβίνι και Όρμπαν στρέφεται ο Τσέχος Μπάμπις...

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις θέλει να δει μια καταστολή των λαθρεμπόρων των ανθρώπων παρά να ενισχύσει τις δυνάμεις των συνόρων της ΕΕ. Ο Μπάμπις δήλωσε ότι οι διακινητές δεν θα πρέπει πλέον να έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν ποιος έρχεται στην Ευρώπη υποδεικνύοντας ότι η αστυνομία στις χιλιάδες θα μπορούσε να βρίσκεται στη Μεσόγειο σε κατάσταση ετοιμότητας, έτοιμη να προστατεύσει τα σύνορα.

Ο Andrej δημιούργησε το κόμμα ANO το 2013. Υποσχέθηκε να τερματίσει τη διαφθορά και μετά την εκλογή του επικεντρώθηκε στην εγχώρια πολιτική, αλλά συμμετείχε με την Πολωνία και την Ουγγαρία στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Μπάμπις και οι ηγέτες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας απέρριψαν τα σχέδια της ΕΕ να αυξήσουν τα σύνορα της Frontex από 1.500 σε 10.000 αξιωματικούς και τώρα προωθούν την εναλλακτική λύση για να πείσουν τους μετανάστες να παραμείνουν στην Αφρική.

“Υπάρχουν 700.000 παράνομοι μετανάστες – πρέπει να πάνε σπίτι τους”, δηλώνει ο Μπάμπις.

Ο Μπάμπις, όπως και ο Πρόεδρος Τραμπ, είναι ένας εξειδικευμένος επιχειρηματίας που έγινε δημοφιλής πολιτικός ο οποίος κέρδισε εύκολα εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο με υποσχέσεις να καθαρίσει και να επενδύσει στο κράτος, να αντισταθεί στην ατζέντα των Βρυξελλών και να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση.

(μετάφραση από voiceofeurope.com)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares