Κυριακή , 11 Ιουνίου 2023
Τελευταία Νέα

Η Ελλάδα ήταν η μεγαλύτερη οικονομική ΑΠΟΤΥΧΙΑ! «Εμπόλεμο» κλίμα…

Μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες των τελευταίων δέκα ετών χαρακτηρίζει την Ελλάδα η Washington Post.

Στο άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα συγκρίνει την κατάσταση που επικρατεί τώρα με αυτή που θα βλέπαμε μετά από έναν πόλεμο ή μια επανάσταση. Όπως επισημαίνει το άρθρο τέσσερις χώρες είχαν λιγότερη ανάπτυξη από ότι η Ελλάδα την τελευταία δεκαετία: Αυτές είναι η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα.

«Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοιου είδους οικονομική κατάρρευση είναι συνήθως σύμπτωμα μιας ευρύτερης κρατικής κατάρρευσης. Και για αυτό σπάνια συμβαίνει σε πλούσιες χώρες» αναφέρει και συνεχίζει λέγοντας πως «εάν εξετάσει κανείς την ιστορία του περασμένου αιώνα, υπάρχουν μονάχα τρεις φορές που ευρωπαϊκές οικονομίες συρρικνώθηκαν σε μια περίοδο 10 ετών όπως η Ελλάδα: μετά τον Α’ Παγκόσμιο, μετά τον Β’Παγκόσμιο και μετά την πτώση του Κομμουνισμού».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, οι εξαιρέσεις σε αυτό το σχήμα σχετίζονται με πολέμους, εκτός από μία περίπτωση, τον υπερπληθωρισμό της δημοκρατία της Βαϊμάρης στη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το ΔΝΤ δεν έχει επαρκή για τη Συρία- ωστόσο σημειώνεται ότι θα άνηκε και αυτή στη λίστα με τις κατεστραμμένες οικονομίας.

«Αυτό η Ευρώπη το θεωρεί επιτυχία: μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί τόσο ώστε να μοιάζει ότι έχει περάσει από πόλεμο», καταλήγει η Washington Post.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares