Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλάδα έγινε ο περίγελος της Ευρώπης! Τουσκ: Ευχαριστούμε τις Αρχές της Μακεδονίας… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κοινές δηλώσεις προχώραν ο Ζόραν Ζάεφ και ο Ντόναλντ Τουσκ, λίγο πριν έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός για άλλη μια φορά τόλμησε να αναφερθεί σε «μακεδονική» ταυτότητα, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας.

Είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη. Μια και καλή φέρνουμε τη χώρα μας σε μια οικογένεια σταθερών και αναπτυγμένων κρατών».

Από την πλευρά του, ο προεδρεύων της Συνόδου Κορυφής Ντ. Τουσκ είπε ότι η συμφωνία των Σκοπίων με την Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα για το πώς κράτη μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους και κάλεσε όλες τις χώρες – μέλη να την υποστηρίξουν.
Αναφερόμενος στη σημερινή ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, που είναι η μετανάστευση, ο Πολωνός Πρόεδρος, είπε πως από το 2015 οι ροές έχουν μειωθεί πολύ σημαντικά χάρη στις συνεργασίες της ΕΕ με τρίτες χώρες (σ.σ. Τουρκία), συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως η οποιαδήποτε εναλλακτική θα ήταν «χαοτική».

Ο Ντ. Τουσκ ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τις… «αρχές της Μακεδονίας» για την εξαιρετική συνεργασία που επέδειξαν στο θέμα της μετανάστευσης.

https://www.facebook.com/europeancouncilpresident/videos/1284661268337858/

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares