Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Γερμανία παρακαλάει Γαλλία-Ολλανδία να δεχτούν την ΕΝΤΑΞΗ Αλβανίας-Σκοπίων στην Ε.Ε…

Η Γερμανία παρακαλάει Γαλλία-Ολλανδία να δεχτούν την ΕΝΤΑΞΗ Αλβανίας-Σκοπίων στην Ε.Ε...

Η Γερμανία κάλεσε την Γαλλία και την Ολλανδία την Τρίτη να επιτρέψουν τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Αλβανίας και των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να βοηθήσουν “στη σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων”.

Το Παρίσι και η Χάγη διαμαρτύρονται ενάντια σε μια προσπάθεια της Ε.Ε. να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις. Η Γαλλία δήλωσε ότι το μπλοκ πρέπει να μεταρρυθμίσει τα δικά του θεσμικά όργανα πριν δεχτεί νέα μέλη.

“Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο δρόμο προς την Ε.Ε.”, δήλωσε στο Λουξεμβούργο ο υπουργός της Γερμανίας της Ε.Ε. Michael Roth.

“Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε πράσινο φως. Θα ήθελα να ενθαρρύνω τους φίλους μας στην Ολλανδία και στη Γαλλία να μας πάνε μαζί μας”.

Θυμίζουμε πως σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η πΓΔΜ και η Αλβανία έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο στα προαπαιτούμενα, η οποία όμως δεν είναι αρκετή.

«Είναι σημαντικό οι δύο αυτές χώρες να δείξουν σθένος σε αυτούς τους τομείς. Θέλουμε να δούμε μεγαλύτερη πρόοδο και από τις δύο και κυρίως στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός υπουργός.
Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares