Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η Γερμανία Θέλει Ανεξάρτητη Μακεδονία Με Έξοδο Στο Αιγαίο!«Οι Αρχαίοι Μακεδόνες Δεν Ήταν Έλληνες – Αυτός Είναι Ο Χάρτης»…

Η Γερμανία Θέλει Ανεξάρτητη Μακεδονία Με Έξοδο Στο Αιγαίο!«Οι Αρχαίοι Μακεδόνες Δεν Ήταν Έλληνες – Αυτός Είναι Ο Χάρτης»...

Όταν στις 3 Φεβρουαρίου το Spiegel δημοσίευε εριστικό κι ανιστόρητο χάρτη με αντίστοιχη συνέντευξη, λίγοι στην Ελλάδα καταλαβαμε τι παιγνίδι παίζεται.

Η Γερμανία Θέλει Ανεξάρτητη Μακεδονία Με Έξοδο Στο Αιγαίο!«Οι Αρχαίοι Μακεδόνες Δεν Ήταν Έλληνες – Αυτός Είναι Ο Χάρτης»...

Γερμανική προπαγάνδα υπερ των Σκοπίων κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, δημοσιεύοντας στην ηλεκτρονική του έκδοση μια απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ της θέσης της ΠΓΔΜ και κατά της Ελλάδας, λίγο πριν από το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Tο απόγευμα του Σαββάτου (03/02/2018) , το γερμανικό περιοδικό Spiegel ανήρτησε στην ηλεκτρονική έκδοσή του μια προκλητική συνέντευξη του Stefan Troebst, ενός Καθηγητή Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, ο οποίος επιχειρεί σε… επιστημονική βάση να αποδείξει ότι “αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι παράλογο” σε σχέση με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Το κείμενο συνοδεύεται και από ένα χάρτη που δείχνει την “Μακεδονία” να εκτείνεται γεωγραφικά έως τον Όλυμπο.

O Troebst υποστηρίζει ότι “είναι παράλογο επειδή η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και δεκαετίες και έχει πολύ μεγαλύτερο στρατό από τη μικροσκοπική Μακεδονία”. Κατ’ αυτόν “η ελληνική άποψη είναι παράλογη από την άποψη της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας”.

Και τονίζει πως “κανένας σοβαρός πολιτικός στη Μακεδονία δεν θέτει σήμερα ρεβιζιονιστικές ή εδαφικές απαιτήσεις” και παραχαράζοντας την ιστορική αλήθεια διατείνεται ότι είναι λάθος η ελληνική άποψη πως οι Μακεδόνες είναι μέρος της κοινής ελληνιστικής κληρονομιάς επειδή “τα αρχαία ελληνικά κράτη θεωρούσαν τους αρχαίους Μακεδόνες ως βάρβαρους…”.

Επικρίνοντας επίσης την ελληνική πλευρά για τη στάση της, ο Troebst προβλέπει ότι “θα ήταν εξαιρετικά ενοχλητικό για την ΕΕ το δικό της μέλος, η Ελλάδα να βάζει υποτιθέμενα εθνικά συμφέροντα πολύ πέρα από το κοινό συμφέρον της ΕΕ να απορροφήσει μεσοπρόθεσμα την πΓΔΜ και τα Δυτικά Βαλκάνια”.

Η Γερμανία Θέλει Ανεξάρτητη Μακεδονία Με Έξοδο Στο Αιγαίο!«Οι Αρχαίοι Μακεδόνες Δεν Ήταν Έλληνες – Αυτός Είναι Ο Χάρτης»...

Τέλος, με μια απειλητική λογική σημειώνει ότι το πιθανότερο σενάριο σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα ήταν “μια εσωτερική αποσύνθεση της Μακεδονίας κατά μήκος των εθνοτικών γραμμών” μεταξύ “του πληθυσμού της πλειοψηφίας των Σλαβοφώνων και της μεγάλης αλβανικής μειονότητας”.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares