Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021

Η Αυστρία ΣΤΗΡΙΖΕΙ Σερβία για το Κόσοβο! Αυτά να τα βλέπει η Ελλάδα για το Σκοπιανό…

«Το Κόσοβο είναι αναμφισβήτητα τμήμα της Σερβίας», τονίζει σε συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα Politika, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος -με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς- ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος μεταβαίνει την Κυριακή στο Βελιγράδι για συνομιλίες με την σερβική κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα επισημαίνει πως το κόμμα του, είχε επικρίνει έντονα, πριν από χρόνια, την αναγνώριση του Κοσόβου από την Αυστρία, κάτι που τώρα είναι γεγονός το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει.

Κατά την άποψή του, η αναγνώριση του Κοσόβου από το Βελιγράδι είναι υπόθεση της Σερβίας, και θα ήταν ο λάθος δρόμος να ασκηθεί σχετικά με αυτό πίεση στη Σερβία, ενώ η Αυστρία, ως ουδέτερη χώρα, θα πρέπει να αναλάβει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο.

tanea.gr

Σημείωση VoiceNews: Η Ελλάδα θα πρέπει να καταλάβει ότι οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” δεν είναι τελειωμένες υποθέσεις. Αντιθέτως, μπορεί να κάνει διπλωματικές κινήσεις για την αλλαγή αυτής της καταστάσεως. Αρκεί να βρεθεί κάποιος που να θέλει πραγματικά να παλέψει γι’ αυτό…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares