Κυριακή , 24 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Η αποκάλυψη του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ που συγκλόνισε! «Αν δοθεί το όνομα, έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια»…

«Αν δοθεί το όνομα ‘Μακεδονία’, έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο Kontra News το βράδυ της Πέμπτης (25/01).

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ βρέθηκε καλεσμένος στον Γιάννη Παπαγιάννη και ανέλυσε τις πρόσφατες εξελίξεις με το Σκοπιανό στο Νταβός αλλά, έδωσε και τη δική του εκτίμηση για την εξέλιξη του θέματος.

«Ο εχθρός είναι οι φίλοι μας οι δυτικές και όχι οι ομόδοξες χώρες που θέλουν να σταθούν διπλά μας αλλά εμείς τους διώχνουμε. Οι Αμερικανοί ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου και αν δοθεί το όνομα ‘Μακεδονία’, έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια. Τα Σκόπια θα διασπαστούν από τους Αλβανούς, το όνομα θα μείνει για μια μερίδα Σκοπιανών, οι οποίοι θα είναι μακεδονική εθνότητα», υπογράμμισε και σχολίασε το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

«Οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι η Ρωσία διεισδύει στα Βαλκάνια, από τη στιγμή που οι Ρώσοι τα βρήκαν με τους Σέρβους. Αν δεν δοθεί λύση τώρα με το όνομα, οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Ρωσία θα προσεγγίσει τα Σκόπια, άρα θα χάσουν την περιοχή. Όποιος ελέγχει Σερβία, Σκόπια και Ελλάδα, ελέγχει την κεντρική Ευρώπη. Άρα, το ενδιαφέρον των Αμερικανών είναι ανάχωμα στην κάθοδο των Ρώσων», σημείωσε.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον των Γερμανών, «είναι γνωστό ότι όποιος ελέγχει τον άξονα Πειραιάς-Θεσσαλονίκη-Σκόπια, Σερβία-Γερμανία, είναι αυτός που μπορεί πιο εύκολα και γρήγορα να μεταφέρει τα κινεζικά εμπορεύματα από τα ελληνικά λιμάνια στο Βερολίνο», πρόσθεσε.

Ο κος Βελόπουλος δήλωσε ότι μέσα στο 2018 θα υπάρχουν καταιγιστικές εξελίξεις και δεν δίστασε να αναφέρει τις δυο κινήσεις που έχουν απομείνει στον Αλέξη Τσίπρα, μη παραλείποντας να επισημάνει ότι οι ΗΠΑ τον θεωρούν δεδομένο και ως εκ τούτου, είναι το «όργανο» τους για το Σκοπιανό.

«Ή δίνει το Μακεδονία (σ.σ.ο Αλέξης Τσίπρας) και άμεσα υπάρχει αντίδραση από την Αλβανία- διότι εκείνοι δεν θέλουν αυτή την ονομασία- ή δεν κλείνει το θέμα και πάει σε εκλογές. Θα επικαλεστεί αυτό το εθνικό θέμα και βάση Συντάγματος, θα καλέσει τον ελληνικό λαό στις κάλπες».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις ελληνικές αρχές, αναφέροντας ότι είναι κοντά η στιγμή «που οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί με νόμιμα τουρκικά χαρτιά, θα αρχίσουν να διεκδικούν περιουσίες στη Μακεδονία και στην Ήπειρο. Έρχεται καταιγίδα»…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares