Κυριακή , 29 Μαρτίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟY ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ… (βίντεο)

Πολύς λόγος γίνεται για τα όσα έχει πει ή δεν έχει πει, κατά καιρούς, ο κος Μπουτάρης και για τον ηθικό αυτουργό πίσω από αυτήν (την επίθεση).

Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα στοιχεία κι ορισμένες παραδοχές.
Ο κος Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει λόγο που ξεφεύγει από τον θεσμικό του ρόλο. Πολλές φορές μιλά ως ιδιώτης κι όχι ως θεσμικός παράγοντας. Ξεχνά ποιο ρόλο του έχουν δώσει οι πολίτες.
Θέλουμε επίσης να σκεφτείτε το εξής. Ισραηλινός δήμαρχος να πει “Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν μεγάλος ηγέτης για την χώρα του, έκανε μεγάλες αλλαγές για την Γερμανία και δεν δίνω δεκάρα (σημ. Μπουτάρης στην κάμερα: “I don’t give a shit”) αν σκότωσε ή δεν σκότωσε Εβραίους”. Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης, είναι όμως δεδομένο πως θα προκαλέσει αγανάκτηση κι οργή. Βλέπετε κάποιες πράξεις, όπως η Γενοκτονία των Ποντίων, ή των Αρμενίων ή το Ολοκαύτωμα είναι ιστορικά γεγονότα κι εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Δεν μπορούν να ερμηνεύονται και να σχολιάζονται  (από θεσμικούς παράγοντες) ούτε με πολιτικά, ούτε με οικονομικά κριτήρια.
Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις παραθέτουμε όλο το απόσπασμα από την συνέντευξη του κου Μπουτάρη που είχε πει το αμίμητο «χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες».
«…χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ», αλλά στην ίδια φράση συνεχίζει: «αυτό που ξέρω είναι ότι οι Τούρκοι τον αγαπάνε, και για τον ίδιο λόγο που εμείς επισκεπτόμαστε την ιερή για εμάς Κωνσταντινούπολη (…) θέλουν να έρθουν εδώ» κ.λπ.

Ο αντικομφορμισμός και ο χωρίς σκέψη λόγος, δεν δικαιολογείται όταν είσαι Δήμαρχος, έχεις δηλαδή θεσμικό ρόλο.
Να θυμίσουμε τις δηλώσεις του (12/02/2018) για το Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, να μετονομαστεί σε Νίκος Γκάλης, καθώς και για τα ΚΤΕΛ;

«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε “Νίκος Γκάλης”, ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα βλέπεις το Alexander the Great και σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει, όμως, να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Το θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς. Έχουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε, πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Bέβαια την επόμενη μέρα φρόντισε να ανασκευάσει λέγοντας πως «Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χτες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν», και «απομονώθηκε μια φράση υπό ένα σύνολο προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου».
Πάλι δηλαδή θέμα παρερμηνείας. Ακόμα κι όταν ανασκεύασε όμως τα περί ονόματος του αεροδρομίου δήλωσε πως «Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Είμαι ο μόνος που έχει το θάρρος να λέει τα πράγματα με το όνομά τούς και όλοι οι εθνολαϊκιστές που σήμερα βγαίνουν και με κατηγορούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την ήττα αυτή»
Μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ( 22/01/2018) δήλωσε : «Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα».
Συνέχισε δε λέγοντας (πάντα για το συλλαλητήριο): «ο πυρήνας της οργάνωσης εχθές ήταν ακροδεξιοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες ακροδεξιοί. Εχθές είδα μία κατάσταση παρέλασης. Το σύνθημα η Μακεδονία είναι ελληνική είναι επιθετικό. Το 50% ανήκει σε εμάς το 30% στα Σκόπια και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των αρχηγών όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως που άφησαν να καλλιεργηθεί επί δεκαετίες το αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα μας».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους Έλληνες για τον εθνικό παλμό που επέδειξαν: «Ο εθνικός παλμός ο οποίος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την κατάσταση. Μετά από 20 χρόνια που υφίσταται το πρόβλημα φαίνεται πως δεν μάθαμε τίποτα, όπως και με το Κυπριακό υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται. Όταν κάνεις μία διαπραγμάτευση δεν κοιτάς μόνο να επιβάλεις την άποψή σου στον απέναντι αλλά κοιτάζεις να ενημερώσεις και τον κόσμο. Αυτούς όλους που νομίζουν ότι αυτό το κράτος είναι ανύπαρκτο και δεν έχει ιστορία, το οποίο είναι δικό τους πρόβλημα. Αλλά εμείς αντί να κοιτάξουμε να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν την ταυτότητα τους χαρακτηρίζουμε άχρηστους και τους πετάμε στην γωνία, τους προσβάλλουμε και εμείς».
Σκεφτείτε πόσες δηλώσεις έκανε μέσα στο 2018, από αυτές που παραθέσαμε. Το «χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες» το είπε το 2016. Μιας και είμαστε στο 2016 θα θυμίσουμε και την άλλη δήλωση που είχε προκαλέσει οργή.
Ο κ. Μπουτάρης λοιπόν, κατά την παρουσία του στην ΠΓΔΜ το 2016, είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel και μεταξύ άλλων είχε αναφερθεί στις σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο τη “Μακεδονία” να γίνει μέλος της ΕΕ. Η ένταξη σημαίνει πολύ περισσότερα από μία οικονομική συμφωνία». (ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με νεύμα του πριν απαντήσει φαίνεται πως ονομάζει «Μακεδονία» τα Σκόπια επειδή έτσι του τέθηκε η ερώτηση αλλά και πάλι, FYROM είναι το όνομα).

Στο cnn.gr (23 Φεβρουαρίου 2016) διαβάζουμε την τότε ’επίθεση’ του κου Μπουτάρη κατά των Μητροπολιτών Άνθιμου και Σεραφείμ. «”Έχουμε ένα Μητροπολίτη, λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις;” είπε ο κ. Μπουτάρης.
Υποκίνηση σε βία; πιστεύουμε πως δεν είναι παράλογο να πει κάποιος πως είναι υποκίνηση.

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Την επίθεση που δέχτηκε.
Κάποιοι νομικοί υποστηρίζουν πως η επίθεση εμπίπτει στο γράμμα και στο πνεύμα του άρθρου 308 παρ. 3 περί Σωματικής Βλάβης, όπου αναφέρεται: “Ο υπαίτιος της πράξης της παρ. 1 είναι δυνατό να απαλλαγεί από κάθε ποινή αν παρασύρθηκε στην πράξη αυτή από δικαιολογημένη αγανάκτηση εξαιτίας μιας αμέσως προηγούμενης πράξης που τέλεσε ο παθών εναντίον του ή ενώπιον του και που ήταν ιδιαίτερη σκληρή ή βάναυση”. Το ίδιο ισχύει κατ’ αναλογίαν και για την εξύβριση. Κοινώς πως οι επιτιθέμενοι απαλλάσσονται καθώς ο κος Μπουτάρης προκάλεσε με τα λεχθέντα του την επίθεση. Οι ίδιοι νομικοί υποστηρίζουν πως ο κος Μπουτάρης παραβιάζει και τον αντιρατσιστικό νόμο καθώς μιλά απαξιωτικά για τους νεκρούς, από τους Τούρκους, Έλληνες.
Δεν είμαστε νομικοί ωστόσο παραθέτουμε την άποψη που έχει εκφραστεί, από νομικούς.
Οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και η δικαιοσύνη θα αποφασίσει.
Ποιος όμως είναι ο ηθικός αυτουργός;
Eίναι ο άνθρωπος που προκαλεί με δηλώσεις του, που ξεφεύγουν από την Εθνική γραμμή αλλά και τον θεσμικό του ρόλο;
Το αφήνουμε στην κρίση σας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε την άποψή του.

Γι αυτό ΔΙΑΦΕΡΕΙ ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τον Μπουτάρη και το ΣΥΣΤΗΜΑ…

Γι αυτό ΔΙΑΦΕΡΕΙ ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ! ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τον Μπουτάρη και το ΣΥΣΤΗΜΑ…

Gepostet von VoiceNews.gr am Samstag, 19. Mai 2018

Η Επίθεση στον Γ. Μπουτάρη…

Gepostet von VoiceNews.gr am Sonntag, 20. Mai 2018

ΥΓ. για να μην πει κάποιος πως προωθούμε τη βία, όχι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν. Παράλληλα πρέπει και οι θεσμικοί παράγοντες να προσέχουν τα λόγια τους. Η βία είναι απαράδεκτη είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά. Είναι αυτονόητο.

Γι όλους όσοι διαφωνούν με τον κο Μπουτάρη υπάρχουν άπειρα επιχειρήματα που μπορούν να αποδομήσουν τη σκέψη του. Με αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν όσοι μιλούν κατά της Πατρίδας κι εκφράζουν αντ- εθνικές θέσεις. ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares