Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η ανακοίνωση του Ερντογάν που θα έπρεπε να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ στην Ελλάδα…

Η ανακοίνωση του Ερντογάν που θα έπρεπε να σημάνει ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ στην Ελλάδα...

Την πρόθεση της Τουρκίας για κατασκευή ενός εθνικού περιφερειακού αντιαεροπορικού – αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας, ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια των Υποδομών Ανάπτυξης Εθνικής Τεχνολογίας.

«Εύχομαι να αποβεί σε καλό το εθνικό περιφερειακό αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας το οποίο ξεκινήσαμε με την ονομασία Siper», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, δείχνοντας ότι η Τουρκία στοχεύει στο να παράγει στο μέλλον όλα όσα οπλικά συστήματα έχει ανάγκη.

«Η Τουρκία προχωρά με γοργά βήματα στο να αποκτήσει λόγο σε κάθε τομέα στην άμυνα και στις αεροδιαστημικές τεχνολογίες. Θα αυξήσουμε περαιτέρω το ποσοστό εγχώριας και εθνικής συμμετοχής στην αμυντική βιομηχανία που είναι τώρα 65%», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν κατέληξε πως «Μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε τον στόχο της ανεξάρτητης και ισχυρής Τουρκίας συνεχίζοντας τα αδιάκοπα εθνικά άλματα που δρομολογήσαμε στην αμυντική βιομηχανία μας».

Την στιγμή που η Τουρκία θέτει τέτοιους στόχους η Ελλάδα συνεχίζει να αγοράζει μισοχαλασμένα όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και διαθέτει άλλα που δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά.
Με πληροφορίες από TRT

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares