Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Η άγνωστη ΦΡΙΚΗ στη Νιγηρία! Τελετουργικές ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ σε όλη τη χώρα…

Η άγνωστη ΦΡΙΚΗ στη Νιγηρία! Τελετουργικές ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ σε όλη τη χώρα...

Υπάρχει ένα έγκλημα στη Νιγηρία το οποίο ακόμη και σήμερα αποσιωπάται, και έχει να κάνει με τις ανθρωποθυσίες και τις τελετουργικές δολοφονίες. Μια έκθεση του ΟΗΕ για την περίοδο 2009-2012 αποκαλύπτει το έγκλημα αυτό που λίγοι τόλμησαν να θίξουν.

 Στη Νιγηρία η πίστη στη μαγεία είναι πολύ διαδεδομένη και πολλοί τη συνδέουν με την απόκτηση πλούτου και την εξουσία. Χαρακτηριστικό είναι ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από τους δημοσιογράφους της Sahara Reporters, μια μη κυβερνητική κοινότητα διεθνών δημοσιογράφων και κοινωνικών υποστηρικτών της Νιγηρίας (25 Ιουλίου 2010), οι οποίοι αναφέρουν ότι η πίστη στη δύναμη της τελετουργικής δολοφονίας «είναι πολύ ισχυρή μεταξύ του τοπικού πληθυσμού της νότιας Νιγηρίας, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων από διαφορετικές θρησκείες και εκπαιδευτικό υπόβαθρο, και όχι μόνο μεταξύ των παραδοσιακών αναλφάβητων.

Η τελετουργική δολοφονία δεν περιορίζεται σε κανένα συγκεκριμένο τμήμα της χώρας, αντιθέτως κάθε περιοχή, φυλή και κράτος έχει το δικό της μερίδιο της μάστιγας αυτής. Σε πολλές τελετουργίες χρειάζονται συγκεκριμένα όργανα τα οποία με φρικιαστική βιαιότητα αποσπούν οι θύτες από τα θύματά τους. Το 2010 μια εφημερίδα της χώρας ανέφερε ότι τα νεκρά σώματα με τα ελλείποντα όργανα ανακαλύπτονταν σε καθημερινή βάση σε δρόμο κοντά στο κρατικό πανεπιστήμιο του Lagos, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως “χαρακτηριστικό σημείο για τους τελετουργικούς δολοφόνους”.
Τα παραδείγματα στη Νιγηρία πάρα πολλά. Χαρακτηριστικά τον Μάιο του 2012, στο Kogi State, ένας πρώην στρατιώτης σκότωσε μια 22χρονη φοιτήτρια με σκοπό να διαμελίσει το σώμα της για τελετουργικούς σκοπούς πριν συνελήφθη από την αστυνομία. Ο άνδρας καταδικάστηκε για τη δολοφονία σε θάνατο το 2003, αλλά αργότερα απαλλάχθηκε και απελευθερώθηκε. Επίσης, τον Ιούλιο του 2012, δύο άνδρες από το Nasawara ομολόγησαν ότι σκότωσαν ένα αγόρι επτά ετών, το παιδί των γειτόνων, και έκοψαν το κεφάλι του για έναν άνθρωπο που τους είχε υποσχεθεί πολλά χρήματα. Τα περιστατικά είναι όπως καταλαβαίνετε είναι εκατοντάδες.

Η άγνωστη ΦΡΙΚΗ στη Νιγηρία! Τελετουργικές ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ σε όλη τη χώρα...

Η απάντηση της Νιγηριανής πολιτείας σε όλα αυτά; Τίποτα στην ουσία! Το νομικό σύστημα της Νιγηρίας τιμωρεί τη δολοφονία, την κατοχή ανθρώπινων κόκαλων και μελών(!), όμως συγκεκριμένα για την ανθρωποθυσία και τις τελετουργικές δολοφονίες δεν υπάρχει καμία αναφορά.
Σύμφωνα με το Leadership, ο αριθμός των περιπτώσεων τελετουργικής δολοφονίας είναι ανησυχητικός. Πολλά θύματα τελετουργικών φόνων εξαφανίζονται και δεν βρίσκονται ποτέ. Οι τοπικές εφημερίδες αναφέρουν ότι τον Δεκέμβριο του 2011 ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο στο Kano για τη δολοφονία και αποκεφαλισμό μιας γυναίκας το 1992 για τελετουργικούς σκοπούς.

Την έκθεση αυτή του ΟΗΕ μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ στα αγγλικά

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares