Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ!Είναι ο Τσίπρας ο Πρωθυπουργός της Δραχμής και του Διαμελισμού;..

Εφιάλτης στο ‘δρόμο με τις λεύκες’ έχει καταντήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ. Τα μέτωπα είναι δύο. Τα Εθνικά και τα οικονομικά.

Αφενός μεν ο Ερντογάν αποφάσισε να εξαπολύσει ‘επίθεση’ στα Ίμια καθώς είδε πως η ανικανότητα της κυβέρνησης του δίνει, όχι απλά πάτημα, αλλά πεδίο δόξης λαμπρό για τις επεκτακτικές του βλέψεις.
Αποδεικνύεται επίσης πως Μέρκελ και Τραμπ ποσώς ενδιαφέρονται για τον Τσίπρα και την παρέα του, καθώς όταν χτυπήθηκε το ελληνικό σκάφος οι Σύμμαχοί μας ήταν… στα κρεβάτια τους.

Στο δε οικονομικό σκέλος και η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η ένταση στα Εθνικά δημιουργεί άνοδο των spreads. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως τα spreads του 10ετούς ομολόγου εκτοξεύθηκαν ήδη στο +3,66 από το +3,59 που ήταν έως μερικά 24ωρα πριν.
Η δε Κυβέρνηση μένει μόνη κι απομονωμένη καθώς το Σκάνδαλο ΝΟVARTIS δημιουργεί πολιτική μοναξιά στο Μαξίμου. Αυτή τη στιγμή ο Τσίπρας έχει απέναντι του τον Σαμαρά, τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τον Γεωργιάδη, τον Λοβέρδο, τον Αβραμόπουλο, την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη. Ο Τσίπρας κατάφερε να διεμβολίσει την εθνική ομοψυχία, τόσο απαραίτητη όταν έχεις ανοικτά τα Εθνικά σου Θέματα.
Όπως λέγεται και το βιβλίο Ζητείται Ελπίς…

Του αρχισυντάκτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares