Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ζημίωσαν το Δημόσιο αλλά ο Πολάκης κρατάει στη ζωή ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ! Μπαράζ παραβιάσεων…

Ζημίωσαν το Δημόσιο αλλά ο Πολάκης κρατάει στη ζωή ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ! Μπαράζ παραβιάσεων...

Εικονικές νοσηλείες, συνταγογραφήσεις χωρίς…αιτία, ακατάλληλο κτίριο είναι μερικά από τα όσα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες δύο ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισα εκ των οποίων η μία ψυχιατρική. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πάντως, κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις αυτές στέλνοντας σχετικό ερώτημα στον περιφερειάρχη.

Η γενική κλινική «Άγιοι Ανάργυροι Α.Ε.», πρώην Euromedica Θεοτόκος Α. Ε. αλλά και η ψυχιατρική κλινική «Ιπποκράτειο στη Λάρισα, παραμένουν κλειστές από το 2013, λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, ενώ από το 2014 διεκόπη και η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ.

Ζημιά για το Δημόσιο
Η ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ από τα νοσήλια που εισέπραττε ενώ ήταν κλειστή, φτάνει τα 1,8 εκατ. και το 2016, αφού η υπόθεση έχει περάσει από το ΣΕΥΥΠ στην Εισαγγελία Λάρισας και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, αναστέλλεται από τον Περιφερειάρχη η λειτουργία της ως ακατάλληλη.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην ψυχιατρική κλινική του ίδιου ιδιοκτήτη. Ενώ η κλινική διέθετε μόλις 236 κλίνες, δήλωνε ότι νοσηλεύει 502 ασθενείς, εισπράττοντας τα αντίστοιχα χρήματα!

Ζητεί την επαναλειτουργία τους
Παρόλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει κλειστή η κλινική και ζητά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να εξηγήσει «τους λόγους για τους οποίους δεν έχει προβεί στη χορήγηση απόφασης επαναλειτουργίας».

iatropedia.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares