Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΤΣΙ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ “ΝΑΙ” ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Όλο το παρασκήνιο…

ΕΤΣΙ ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ "ΝΑΙ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ! Όλο το παρασκήνιο...

Η απόφαση 8 βουλευτών του VMRO να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ στην σκοπιανή βουλή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στη γειτονική χώρα.

Ήδη μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων κάνουν λόγο για εκβιασμό στο να υπερψηφίσουν κόντρα στην κομματική τους γραμμή.

Τρεις από τους συνολικά οκτώ αντιπολιτευόμενους Βουλευτές που ψήφισαν “ΝΑΙ”, ήταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό για τη συμμετοχή τους στα γεγονότα “λυντσαρίσματος” του Ζάεφ στο Κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου του.  Έτσι, μόλις ο Ζάεφ δήλωσε στη Βουλή πως θα δει πιο “μαλακά” όσους Βουλευτές διώκονται για τα βίαια εκείνα επεισόδια, στο πνεύμα μιας εθνικής συμφιλίωσης, οι τρεις συμφώνησαν άμεσα, με αποτέλεσμα τέσσερις ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία να αρθεί αστραπιαία ο κατ΄ οίκον περιορισμός τους από την “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη. Πρόκειται για τους Κρστο Μούκοσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ, Σάσο Βασίλιεφσκι.

Μια άλλη ιστορία είναι εκείνης της Βουλευτού του Σοσιαλιστικού Κόμματος (το οποίο συνεργάστηκε εκλογικά με το VMRO) Βλάντανκα Αβίροβιτς. Ο γιος της, Βασίλι Αβίροβιτς, καταδικάστηκε έναν μήνα μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον Ιούλιο 2018, σε τρία χρόνια φυλάκιση, για κατάχρηση μαζί με άλλους 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο, που λογικά θα δει με θετικό μάτι το θέμα, μιας και η μητέρα του κατηγορούμενου ψήφισε το ΝΑΙ.

Η περίπτωση της πρώην Υπουργού  Πολιτισμού Ελιζαμπέτα Κάντσεφσκα – Μίλεσκα, που παρότι τιμήθηκε από τον Γκρούεφσκι με το παραπάνω αξίωμα, εν τούτοις έσπευσε να ψηφίσει και αυτή “ΝΑΙ” παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον.

Είναι βλέπετε εκείνη η ύποπτη υπόθεση που ερευνά ο Ειδικός Εισαγγελέας, όταν σαν ΥΠ.ΠΟ ανέθεσε σε εργολάβο χωρίς διαγωνισμό, πρόσθετες κατασκευαστικές δραστηριότητες αξίας 1 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο κατασκευής Μουσείου …”Μακεδονικού” Αγώνα, Κρατικής Υπόστασης και Ανεξαρτησίας, του προκλητικού για την Ελλάδα σχεδίου “Σκόπια 2014”. Μήπως μετά το ΝΑΙ, όλα θα ξεχαστούν ως… δια μαγείας;

 

Στους υπόλοιπους η Εμίλια Αλεξάντροβα δήλωνε δέκα ημέρες πριν ότι “δεν πρέπει να αλλάξει το Συνταγματικό Όνομα”, ενώ η Νόλα Ισμαήλοβα – Σταρόβα, έλεγε πως “θα σεβαστεί τη βούληση του λαού στο Δημοψήφισμα.” Και οι δύο όμως ψήφισαν “ΝΑΙ”…

Γιατί άραγε;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares