Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ετοιμάζεται για παραχωρήσεις η Ιταλία λόγω ΠΙΕΣΕΩΝ Ε.Ε. και αγορών…

Το ενδεχόμενο να μειώσει τους στόχους για το έλλειμμα του προϋπολογισμού μελετά σοβαρά η ιταλική κυβέρνηση μετά τις πιέσεις από θεσμούς της ΕΕ και τις αγορές.

Εν αναμονή της παρουσίασης του σχεδίου προϋπολογισμού σήμερα στη Βουλή -η καθυστέρηση της οποίας προκάλεσε ανησυχίες στις Βρυξέλλες και σε επενδυτές- ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και επικεφαλής των δύο εταίρων του συνασπισμού, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, συναντήθηκαν αργά χθες το βράδυ στη Ρώμη με υπουργούς για να συζητήσουν τους στόχους για το 2020 και το 2021.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι η κυβέρνηση ίσως επιμείνει στο στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για τον επόμενο χρόνο, και να μειώσει βαθμιαία τους στόχους στο 2,2% για το 2020 και στο 2% για το 2021.

«Δεδομένης της σημαντικής απομάκρυνσης από προηγούμενες δεσμεύσεις ένας τρόπος να κατευναστούν οι αγορές και οι Βρυξέλλες θα ήταν μια βαθμιαία μείωση του ποσοστού την επόμενη τριετία», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares