Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020

Ετοιμάζει Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Τσίπρας! ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;…

Ετοιμάζει Αναθεώρηση του Συντάγματος ο Τσίπρας! ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;...

Μετά από τα όσα έγιναν στην συνοχή της Κυβέρνησης, που πλήγωσαν την εικόνα της, ξεκίνησε η επιχείρηση «επικοινωνιακή Καταιγίδα». Όλα ξεκινούν από το Σύνταγμα.

Όχι δεν υπάρχει κάποια επιχείρηση με αυτό το όνομα, απλά προσπαθεί το Μαξίμου να αλλάξει την ατζέντα της επικαιρότητας, από τα μυστικά κονδύλια, τον Κοτζιά και τον Καμμένο.

Για το σκοπό αυτό σήμερα στις 6 μ,μ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία για να συζητήσει ποια θα είναι η πρώτη εισήγηση της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως πολλοί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους.
Εάν ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει προβλεφθεί τότε θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες, ώστε αρχές Νοεμβρίου να κατατεθεί πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με την υπογραφή τουλάχιστον 50 βουλευτών.

Όλοι φυσικά τονίζουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο κρίσιμο άρθρο 3 θα επιδιωχθεί να προταθεί μετά από διάλογο και με συναίνεση με την εκκλησία της Ελλάδος διότι όπως τονίζουν δεν επιθυμεί κανείς σύγκρουση με τον θεσμό. Από την άλλη βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επικοινωνιακή ένταση ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση των αριστερών ψηφοφόρων.

Στις επόμενες μέρες θα γίνει σαφέστερη η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares