Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Εξοργισμένος ο Βαρθολομαίος-Ζητά εξηγήσεις από την Ελληνίδα πρόξενο…

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Εξοργισμένος ο Βαρθολομαίος-Ζητά εξηγήσεις από την Ελληνίδα πρόξενο…

Οργή επικρατεί υπάρχει στο Φανάρι, σχετικά με το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκδηλώνοντας τη δυσαρέσκεια του, κάλεσε τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου για να ζητήσει εξηγήσεις αλλά και να ενημερωθεί για τους όρους της Συμφωνίας.

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, συνέρχεται η έκτακτη Σύγκλησή της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου, ώστε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να κατευνάσει τα πνεύματα στους Μητροπολίτες και τις αντιδράσεις στον χώρο των κληρικών.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με εισήγηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με θέμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: «Κατά την διάρκειά της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής».

Όπως σας έχουμε αναλύσει, η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αποτελεί ατού του Αρχιεπισκόπου και προκαλεί ακόμα περισσότερη ένταση στις σχέσεις του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Αποκαλύπτουμε! Ποιον θέλει να «χτυπήσει» ο Ιερώνυμος; Εμφύλιος στην Ορθοδοξία;..

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares