Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ για την Κυβέρνηση; Ο Τσίπρας θα “φάει” τον Καμένο στη γωνία;..

Έχουμε δει στα χρόνια κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τις απίστευτες κωλοτούμπες αλλά και τις μεγαλύτερες αλληλοσυγκαλύψεις πολιτικών που έγιναν ποτέ στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος.Η συγκολλητική ουσία που κρατά δεμένους τους Τσιπροκαμμένους είναι η εξουσία. Στηριζόμενοι και κολλημένοι στις καρέκλες τους, ξεπούλησαν κάθε δέσμευσή τους και κάθε προεκλογικό τους λόγο προκειμένου μαζί να κυβερνούν ως “μπετόν αρμέ”.

Το βάστα με να σε βαστώ, πήρε απόλυτη σάρκα και οστά σε αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης τους.

Ο λόγος και ο τρόπος συνύπαρξής τους, είναι ακριβώς αυτό που θα τους κάνει να “σπάσουν”. Αλλά αυτό θα γίνει με μπροστάρη.. τον Τσίπρα!

Δεν ήθελε ούτε στιγμή να λύσει το Σκοπιανό. Το μόνο που ήθελε να επιτύχει, ήταν να συσπειρώσει το κεντροαριστερό κομμάτι της κοινωνίας, θέλοντας να δείξει πως είναι η νέα Σοσιαλδημοκρατία στη χώρα. Γι’ αυτό και θα ρίξει τις ευθύνες στον Ζάεφ, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ο Μητσοτάκης παρασύρεται από ακροδεξιές φωνές και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Όταν ψήφισε το Μνημόνιο 3 στη Βουλή, αμέσως μετά πήγε σε εκλογές, για να ξεφορτωθεί την αριστερή του πλατφόρμα.

Και το πέτυχε, καταφέρνοντας μετά να κυβερνήσει ατάραχος.

Μετά την “έξοδο” από τα Μνημόνια τον Αύγουστο, δεν τον σταματάει τίποτα από το να κάνει εκ νέου εκλογές με ατζέντα σαφώς την επικαιροποίηση του “Προγράμματος Θεσσαλονίκης” αλλά και με τα εξής:

– Θέλω να βγω από τα Μνημόνια και δεν με αφήνουν όσοι πιστεύουν πως πρέπει να πάμε σε πιστοληπτική γραμμή.

– Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μας χωρίζει άβυσσος. Συνεργαστήκαμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια, το πράξαμε, πλέον δεν έχουμε τίποτα να μας συνδέει και να μας ενώνει.

Κι έτσι, όπως ξεφορτώθηκε την αριστερή του πλατφόρμα, θα ξεφορτωθεί και τον Καμένο.

Βέβαια, εννοείται πως έχουν ο ένας ράμματα για τη γούνα του άλλου, αλλά αν ο Αλέξης κάνει την κίνηση αυτή, τότε δεν έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης ο Καμένος, καθώς και να βγάλει τυχόν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ στη φόρα, θα υποστεί κατακραυγή καθώς τον στήριζε ενώ ήξερε.

Κάπως έτσι λοιπόν ο Αλέξης “τρώει” τον Καμένο στη γωνία. Γιατί το αντίθετο, απαιτεί ισχυρό πολιτικό μέλλον.

Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει ο Καμένος..
Του Χρήστου Μυτιλινιού για το meaculpaE

Shares