Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΙΣΗΜΟ που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ! Το ΣΧΕΔΙΟ των ΗΠΑ μπήκε στην ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ…

ΕΠΙΣΗΜΟ που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ! Το ΣΧΕΔΙΟ των ΗΠΑ μπήκε στην ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ...

H είδηση έρχεται (και την παραθέτουμε αυτολεξεί) από το Reuters.

Το υπουργείο πετρελαίου του Ιράκ ανακοίνωσε μείωση των εισαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων κατά 25%, καθώς τα διυλιστήρια αργού πετρελαίου αποκαθίστανται μετά από τον πόλεμο της κυβέρνησης με τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους.
Το υπουργείο ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του διυλιστηρίου πετρελαίου του Kirkuk καθώς και σχέδια για την αποκατάσταση τμημάτων του εργοστασίου Bajji, το οποίο ήταν η μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου στο Ιράκ. Το Ιράκ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου του ΟΠΕΚ μετά τη Σαουδική Αραβία.
Η ικανότητα διύλισης περιορίστηκε όταν οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Baiji, βόρεια της Βαγδάτης, το 2014.
Οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν το Baiji το 2015, αλλά το διυλιστήριο είχε υποστεί σοβαρές ζημίες. Σήμερα το Ιράκ στηρίζεται για τις ανάγκες του στα διυλιστήρια της Dora και Shuaiba.
Είναι σαφές πως η είδηση αυτή ανατρέπει τα ενεργειακά δεδομένα στις Παγκόσμιες Αγορές. Όλοι θυμόμαστε πως η επέμβαση των Αμερικανών στο Ιράκ έγινε για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Φαίνεται πως το σχέδιο των ΗΠΑ της προηγούμενης δεκαετίας συνεχίζει να εφαρμόζεται και ίσως μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares