Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΠΙΘΕΣΗ των Τούρκων στον Α. Τσίπρα λόγω των σημερινών του δηλώσεων…

ΕΠΙΘΕΣΗ των Τούρκων στον Α. Τσίπρα λόγω των σημερινών του δηλώσεων...

Οι… αντιδράσεις των τουρκικών ΜΜΕ για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τα Ψαρά ήταν άμεσες.


Η ηλεκτρονική έκδοση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Sözcü», ήταν η πρώτη που μετέδωσε την είδηση, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη» δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον τελευταίο καιρό κάνει συνεχώς δηλώσεις κατά της Τουρκίας, συνέχισε και σήμερα τις σκανδαλώδεις δηλώσεις, λίγες ημέρες αφού έγινε γνωστό ότι ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σ.σ. αναφέρεται στη στήριξη που ζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών).

Η σκληρή «απάντηση» Τσίπρα στις τουρκικές προκλήσεις

Το πρωί της 25ης Μαρτίου, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από τα Ψαρά. Ο Πρωθυπουργός έδωσε σκληρή «απάντηση» στις τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαρκώς επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες. Αλλά με αποφασιστικότητα απαιτεί και διασφαλίζει τον απόλυτο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της και της εδαφικής της ακεραιότητας. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα και την ομαλότητα στην περιοχή».

Και συνέχισε: «Η Τουρκία οφείλει να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο. Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τους κανόνες που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει να καταλάβει ότι στον 21ο αιώνα, την ευημερία και την πρόοδο δεν διασφαλίζουν οι προκλήσεις και οι εθνικιστικές κορώνες, αλλά ο σεβασμός και η συνεργασία με τους γείτονες. Αυτό η Ελλάδα το κατανοεί και το εφαρμόζει».

Μήνυμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Όπως τόνισε: «Μια μέρα σαν τη σημερινή, να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους τους στρατευμένους άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται από άκρη σε άκρη της χώρα για να υπερασπιστούν με ανιδιοτέλεια την εθνική μας ακεραιότητα. Να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στα σύνορά μας. Η σκέψη μας βρίσκεται σε αυτούς, αλλά ιδιαίτερα στους Έλληνες που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολή. Η σκέψη μας, όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά, είναι μαζί τους. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν σύντομα στην πατρίδα».
newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares