Δευτέρα , 1 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΘΕΣΗ του συνασπισμού των ΗΠΑ σε θέσεις του Συριακού στρατού! “ΒΡΑΖΕΙ” ο Άσαντ και καταγγέλλει…


Την οργή του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει προκαλέσει βομβαρδισμός των αεροσκαφών του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών θέσεων…

του Συριακού στρατού στην περιοχή Al Bukamal της επαρχίας Deir ez-Zor στην ανατολική Συρία.

Η επίθεση, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλούνται τα συριακά ΜΜΕ, φέρεται να στοχεύαν σε μια “στρατιωτική θέση” της Συρίας στην al-Harra, νοτιοανατολικά του Al Bukamal. Φαίνεται ότι από την επιδρομή υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Η επίθεση “κατά πάσα πιθανότητα” διεξήχθη από αμερικανικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, και φέρεται ότι αφορούσε ιρακινές φατρίες μεταξύ Albu Kamal και Tanf, καθώς και στρατιωτικές θέσεις της Συρίας.

Το Πεντάγωνο, ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. “Δεν είναι επίθεση των ΗΠΑ ή του Συνασπισμού”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας Adrian Rankine-Galloway, για την αναφερθείσα επίθεση.

Θυμίζουμε ότι η Δαμασκός έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις πράξεις της Ουάσιγκτον ως παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας υποστηρίζοντας ότι η παρουσία των ΗΠΑ ωφελεί μόνο τους τρομοκράτες και όσους θέλουν να διχοτομήσουν τη χώρα.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τις δικαιολογίες τους. Η κύρια δικαιολογία ήταν η Al-Nusra, η οποία ονομάστηκε «μετριοπαθής», αλλά όταν αποκαλύφθηκε ότι είναι η Αλ Κάιντα, η οποία υποτίθεται ότι καταπολεμάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισαν να αναζητούν μια άλλη. Αυτή η δικαιολογία είναι τώρα το SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), “δήλωσε πρόσφατα ο Άσαντ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Russia Today.
Με πληροφορίες από SANA, Reuters & Sputnik

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares