Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΠΙΘΕΣΗ της Ρωσικής κυβέρνησης ΚΑΤΑ του Βαρθολομαίου! Βλέπουν ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ δάκτυλο από πίσω…

ΕΠΙΘΕΣΗ της Ρωσικής κυβέρνησης ΚΑΤΑ του Βαρθολομαίου! Βλέπουν ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ δάκτυλο από πίσω...

Δυστυχώς στην ορθόδοξη εκκλησία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες ένας πολύ θλιβερός εμφύλιος με τον κίνδυνο διάσπασης να είναι πλέον κάτι παραπάνω από πιθανός.

Η εκκλησία της Ρωσίας έχει αντιδράσει με οργή στις κινήσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να αναγνωρίσει αυτοκέφαλη εκκλησία στην Ουκρανία. Οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες.

Από τη μία έχουμε τον κ. Βαρθολομαίο ο οποίος ακολουθώντας τις επιταγές του αμερικανικού παράγοντα προσπάθησε να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη ρωσική εκκλησία, αρπάζοντας ολόκληρη την Ουκρανία από την κατοχή της.

Από την άλλη έχουμε μια ρωσική εκκλησία που καιρό τώρα προσπαθεί να εμφανίσει τον εαυτό της ως τρίτη Ρώμη και προσπαθεί να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο μεταξύ των Πατριαρχείων. Έφτασαν μέχρι στο σημείο να αμφισβητήσουν την οικουμενικότητα του πατριάρχου.

Όμως, δυστυχώς, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο ίδιος ο Βαρθολομαίος, ο οποίος ενεπλάκη χωρίς καμία αιτία στα εσωτερικά της ρωσικής εκκλησίας μόνο και μόνο επειδή του το ζήτησαν οι Αμερικανοί, θέτοντας σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδος και της Ρωσίας.

Χθες, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε πως «Το ουκρανικό Πατριαρχείο δεν γύρισε την πλάτη του στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία γιατί η ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας αντιτίθεται στις προκλήσεις που προχωρά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης με την ευθεία δημόσια υποστήριξη της Ουάσιγκτον».

Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα πράξει τα δέοντα εάν απειληθούν Ρώσοι και ορθόδοξοι στην Ουκρανία. Με λίγα λόγια ο Βαρθολομαίος ξεκίνησε έναν “πόλεμο” που μόνο στην Ελλάδα και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα βγει σε καλό…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares