Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Επιβεβαίωση Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ η ΕΛΛΑΔΑ…

Για άλλη μια φορά δικαιώνεται ο Κυριάκος Βελόπουλος στα όσα είχε πει λίγους μήνες νωρίτερα για τις προθέσεις του ΝΑΤΟ να «μεταμορφώσουν» την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστο Δούκα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τη συνεργασία που είχαν όταν στρατιωτικά ελικόπτερα που ήρθαν από την Ρουμανία προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν από πολεμικό πλοίο, το ΝΑΤΟ τα παρέλαβε.

Οι Αμερικανοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν με τον ΟΛΑ και τις άλλες εμπλεκόμενες στο θέμα υπηρεσίες της πόλης και του Έβρου γενικότερα και τόνισαν ότι αυτή θα εξελιχθεί σε πιο σταθερή βάση, με περισσότερη δραστηριότητα. Κάποιες πληροφορίες του Evros-new.gr αναφέρουν ότι προχωράει παράλληλα το ενδιαφέρον και για την εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού από τις ΗΠΑ και μάλιστα υπήρξε επίσκεψη πολύ σημαντικού αξιωματούχου για το θέμα αυτό.

Δεν είναι όμως μόνο η Αλεξανδρούπολη που έχει μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το iskra.gr, στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για να πέσουν οι υπογραφές για τη συγκρότηση και εγκατάσταση βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στη Λάρισα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», ομάδα Αμερικανών αξιωματικών βρέθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, έχοντας μαζί δύο μη επανδρωμένα MQ-9 Reaper.

Με βάση το δημοσίευμα, η στάθμευση των αμερικανικών MQ-9 Reaper στη Λάρισα θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση, σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή και οι επιχειρήσεις των drones αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Μάιο.

(πληροφορίες από evros-news.gr, iskra.gr , «Το Βήμα»)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares